top icon
Κόσμος

Zinedine Zidane: Σε νέα ομάδα και σε νέο ρόλο

Μεταγραφή έκπληξη από την Alpine στην F1, αφού απέκτησε έναν κατεξοχήν παίκτη-δημιουργό που δεν είναι άλλος από τον Zinedine Zidane.

Η παρουσία του Zinedine Zidane ανάμεσα στους προσκεκλημένους στην παρουσίαση ενός μονοθεσίου F1 ίσως να μην προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς ο Γάλλος έχει εμφανιστεί κατά το παρελθόν ως θεατής σε κάποια Grand Prix.

Zinedine Zidane Alpine ambassdor

H παρουσίαση της ομάδας της Alpine εν όψει του πρωταθλήματος F1 για το 2023 έκρυβε, όμως, και δεύτερο… 10άρι εκτός από αυτό στο ρύγχος του μονοθεσίου του Gasly.

Zidane

Το πρόσωπο της ημέρας, ως νέος Alpine ambassador, ήταν ο Zinedine Zidane που φορούσε το νούμερο 10 στην φανέλα της Εθνικής Γαλλίας και όπως εκμυστηρεύτηκε ο Pierre Gasly ήταν ο λόγος που επέλεξε αυτό το νούμερο όταν κέρδισε τον τίτλο στην Formula Renault το 2013.

Η Alpine με την μεταγραφή του Zidane τονίζει την… Γαλλικότητά της καθότι ο Sebastien Ocon συμπληρώνει το δίδυμο των οδηγών.

Ο παλαίμαχος σούπερ σταρ της Juventus και της Real Μαδρίτης παραιτήθηκε πρόσφατα και για δεύτερη φορά από την θέση του προπονητή στην τελευταία και οι φήμες τον ήθελαν να αποτελεί τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Γαλλίας. Η ανανέωση, όμως, του συμβολαίου του Didier Deschamps μάλλον «κόβει» αυτήν τη μεταγραφή του Ζιζού.

Ο ρόλος του πρεσβευτή της φίρμας, δήλωσε ότι, τον χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς η Alpine είναι μια ομάδα που θέλει να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς αθλητές κάτι που το βρίσκει ενθαρρυντικό και ενδιαφέρον.

Zidane Alpine Team Launch

Δείτε περισσότερα για την παρουσίαση της Alpine A 523

Η Alpine, επίσης σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχει κερδίσει Παγκόσμιο τίτλο από το 2006 με οδηγό τον Fernando Alonso και την ονομασία Renault, αλλά οι θετικές εμφανίσεις που την κατέταξαν στην 4η θέση για το 2022 έχουν φέρει αισιοδοξία στους κόλπους της ομάδας.

f1 alpine 2023 a523 2 colour schemes

Με το πρωτάθλημα του 2023 να ξεκινά σε λίγες ημέρες παρακολουθήστε τις πλέον πρόσφατες ειδήσεις για την F1 στο www.4troxoi.gr.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ