top icon
Επικαιρότητα

Lamborghini Huracan Performante: 6:52.01 στην Πράσινη Κόλαση (video)

Ο πολυαναμενόμενη έκδοση Performante της Lamborghini Huracan κατάφερε στην πίστα του Nurburgring να «προσπεράσει» την ομόσταυλη Aventador SV (6:59.73), αλλά και την Porsche 918 Spyder (6:57.00) ολοκληρώνοντας την «ειδική διαδρομή» σε χρόνο 6 λεπτά και 52.01 δλ. Αυτό είναι λοιπόν πλέον το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση.

Η νεότερη σπορ δημιουργία των ανθρώπων από τη Σαντ’ Άγκατα που για την περίσταση βρίσκει εφαρμογή στο… σώμα της μικρής Huracan, τελικά, δεν ονομάζεται Superleggera, αλλά Performante, μιας και το πρωταρχικό ζητούμενο για τους ιθύνοντες της Lamborghini δεν ήταν τόσο η μείωση του βάρους, όσο η περαιτέρω «ενίσχυση» των επιδόσεων. Έτσι, χάρη στις αλλαγές στους εκκεντροφόρους του V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων, τη διαφορετική εισαγωγή, η οποία διατηρεί στενούς τεχνικούς δεσμούς με εκείνη που χρησιμοποιεί η Huracan Super Trofeo, αλλά και την ελαφρύτερη κατά 11 κιλά εξαγωγή, η ισχύς του ατμοσφαιρικού διαμαντιού αναμένεται αυξημένη κατά 25 έως και 40 ίππους αγγίζοντας συνολικά τους 635 ή και 650 ίππους.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ώστε η διαδοχή των σχέσεων να πραγματοποιείται σε ακόμα πιο «πυκνά» χρονικά διαστήματα. Από εκεί και πέρα, οι επίσημες «διαρροές» μιλούν για νέες ρυθμίσεις στα αμορτισέρ και στη μεταβλητή υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, για διαφορετικά ελατήρια, καθώς και για ακόμα πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές δοκούς, στοιχεία που αναμένεται να χαρίσουν στην έκδοση Performante ακόμα πιο απόλυτα οδικά χαρακτηριστικά. Σε συνδυασμό, ασφαλώς, με το χαμηλότερο κατά 40 περίπου κιλά συνολικό βάρος του αμαξώματος.

Το σημαντικότερο ωστόσο highlight του αυτοκινήτου θα είναι το νέο αεροδυναμικό «πακέτο» με το οποίο θα είναι προικισμένο. Το Aerodynamica Lamborghini Attiva, όπως επίσημα θα αποκαλείται το εν λόγω… κουστούμι, θα αποτελείται από ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία ελέγχονται μέσω ηλεκτροκινητήρων και όχι υδραυλικά σε χρόνο απόκρισης κάτω των 0,2 δλ. Πιο συγκεκριμένα, η Performante θα διαθέτει, πέραν της σταθερής πίσω αεροτομής, ένα ζεύγος αεραγωγών, τις οποίες πλαισιώνουν δύο δίοδοι που θα μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν με την αρωγή πτερυγίων, κάτω ακριβώς από το κάλυμμα του κινητήρα. Ο πρώτος από αυτούς θα μπορεί να διοχετεύει αέρα προκειμένου να βελτιωθεί η ψύξη του συστήματος εξαγωγής του κινητήρα και ο άλλος να «οδηγεί» τον αέρα απευθείας στο χώρο κάτω από τα πίσω φτερά. Σύμφωνα με την Lamborghini, όταν οι αεραγωγοί αυτοί είναι ανοιχτοί, η αεροδυναμική πίεση θα μπορεί να μειώνεται, ενώ όταν θα είναι κλειστοί, να αυξάνεται. Κατ’ αναλογία, όταν το αυτοκίνητο θα στρίβει αριστερά ή δεξιά, το αντίστοιχο πτερύγιο θα είναι κλειστό, με το αντίθετο να παραμένει ανοιχτό αυξάνοντας έτσι την κάθετη παραγόμενη δύναμη στον εξωτερικό τροχό του αυτοκινήτου.

Η αξιοσημείωτη επίδοση της Performante στην πίστα του Nurburgring πραγματοποιήθηκε, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο σχετικό επίσημο βίντεο των Ιταλών που ακολουθεί, στις 5 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Απολαύστε λοιπόν την εικόνα, τον θεσπέσιο ήχο και φυσικά τις ικανότητες του Marco Mapelli που βρίσκεται για την περίσταση πίσω από το τιμόνι της Huracan Performante._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ