top icon
Επικαιρότητα

Lexus CT 200h

Στη Γενεύη η παγκόσμια πρεμιέρα του Lexus CT 200h, του πρώτου πλήρως υβριδικού οχήματος στην premium μικρομεσαία κατηγορία.

Έξι μήνες αφότου παρουσίασε το πρωτότυπο LF-Ch, η Lexus αποκαλύπτει τώρα το νέο CT 200h στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2010. Το CT 200h απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μειώσουν τους ρύπους, δεν είναι όμως διατεθειμένοι να υποβαθμίσουν τα πρότυπά τους. Θα είναι το πρώτο και μοναδικό πλήρως υβριδικό μοντέλο στην premium μικρομεσαία. Υιοθετώντας τη δεύτερη γενιά του Lexus Hybrid Drive, το CT 200h πλαισιώνει τα RX 450h, GS 450h και LS 600h για τη δημιουργία μιας γκάμας πλήρως υβριδικών οχημάτων. 
O σχεδιασμός του πεντάθυρου αυτοκινήτου που αξιοποιεί τη λογική «L-finesse» των πρωτοτύπων της εταιρείας, ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα, μια και το CT 200h θα είναι μάλλον η «αιχμή του δόρατος» της Lexus στην αγορά της γηραιάς ηπείρου. Το 4κύλινδρο σε σειρά μηχανικό σύνολο VVT-I, που συνδυάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα, έχει χωρητικότητα 1.8 λίτρα. Η κίνηση στο CT 200h μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων τύπου CVT. Ο οδηγός του έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και διαθέσεις του (Eco, Normal, Sport). Ο χώρος αποσκευών του μοντέλου ανέρχεται στα 345 λίτρα, τα οποία γίνονται 700 με την κατάκλιση των πίσω καθισμάτων. Η διάθεση του Lexus CT 200h στην αγορά θα ξεκινήσει προς τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε.
 
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 4κύλινδρος σε σειρά VVT-i
ΚΥΒΙΣΜΟΣ: 1.800 κ.εκ.
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ: Στους εμπρός τροχούς
ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ: CVT
ΜΗΚΟΣ: 4.320 χλστ.
ΠΛΑΤΟΣ: 1.765 χλστ.
ΥΨΟΣ: 1.430 χλστ.
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.600 χλστ.
ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 345 λτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ