top icon
Επικαιρότητα

Λιγότερα μοντέλα για τη γκάμα MINI!

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που θέλουν την MINI να περιορίζει τα διαθέσιμα μοντέλα της γκάμας της σε πέντε αντί για οκτώ που είναι σήμερα.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που θέλουν την MINI να περιορίζει τα διαθέσιμα μοντέλα της γκάμας της σε πέντε αντί για οκτώ που είναι σήμερα.

Η Βαυαρική εταιρεία, δια στόματος του Peter Schwarzenbauer, ανακοίνωσε πως από τη νέα χρονιά η γκάμα του βρετανικού μοντέλου θα απαρτίζεται από πέντε τύπους αμαξώματος περιορίζοντας έτσι τις διαθέσιμες επιλογές. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, το νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας από εδώ και στο εξής φαίνεται να μην περιλαμβάνει τα όχι και τόσο επιτυχημένα MINI Coupe, Cabrio και Paceman. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα νέα 3θυρα και 5θυρα ΜΙΝΙ, θα πλαισιώσει από το 2015 η 5θυρη έκδοση Clubman, αμέσως μετά αντικαταστάτης του υπάρχοντος Countryman ενώ αργότερα μια έκδοση Roadster, η οποία πολύ πιθανόν να φέρει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο MINI Superleggera Roadster Concept. Φυσικά, ενισχύοντας το οικολογικό προφίλ της γκάμας, η γερμανο/βρετανική εταιρεία θα διαθέτει και plug in υβριδικές εκδόσεις, καθώς και μία αμιγώς ηλεκτρική.

Σύμφωνα με τον Peter Schwarzenbauer, η φετινή αναμένεται να είναι και η καλύτερη εμπορικά χρονιά στην ιστορία του «νέου» MINI, καθώς οι πωλήσεις της γκάμας αναμένεται να υπερβούν τις 350.000 που σημειώθηκαν πέρυσι. Στις ίδιες δηλώσεις του, το μέλος του ΔΣ της MINI αποκάλυψε πως οι εκδόσεις Cooper S πλέον αντανακλούν στο 34% του συνόλου (έναντι 25%), ενώ οι John Cooper Works το 5%, στοιχεία που δείχνουν πως οι αγοραστές του μοντέλου παρουσιάζουν ιδιαίτερη… κλίση στις «γρήγορες» εκδοχές της σειράς._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ