top icon
Επικαιρότητα

Lion Hellas: Aλλαγή πορείας από το 2014

Στις αρχές του 2014 Peugeot και η Lion Hellas, αποκλειστικός εισαγωγέα των μοντέλων της πρώτης στην Ελλάδα, λύνουν τη συνεργασία τους ύστερα από 24 επιτυχημένα χρόνια.

Στις αρχές του 2014 Peugeot και η LionHellas, αποκλειστικός εισαγωγέα των μοντέλων της πρώτης στην Ελλάδα, λύνουν τη συνεργασία τους ύστερα από 24 επιτυχημένα χρόνια.
 
Αρκετό καιρό τώρα κυκλοφορούσε η φήμη, στον κλάδο του αυτοκινήτου, ότι η αντιπροσωπεία της Peugeotθα άλλαζε χέρια. Μπορεί να μην έχουμε ακόμη επιβεβαίωση για το ποιος θα αναλάβει τις τύχες του εργοστασίου στη χώρα μας, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα στο δικτυακό τόπο της «Ημερησίας» υπάρχουν εξελίξεις. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως με επιστολή που απέστειλε η Lion Hellas στις 17 Ιανουαρίου 2013 προς το επίσημο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της ενημερώνει πως από τα τέλη του τρέχοντος έτους σταματά την συνεργασία με το γαλλικό εργοστάσιο. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
«Πριν από λίγες ημέρες η Peugeot Automobiles SA, παραγωγός των αυτοκινήτων Peugeot κατήγγειλε με προθεσμία ενός έτους την σύμβαση με την εταιρεία μας, αναφορικά με την εισαγωγή και διανομή καινούριων αυτοκινήτων, ανταλλακτικών, αξεσουάρ, εξοπλισμών και παροχή υπηρεσιών επισκευής και συστήρησης Peugeot στην Ελλάδα. Ο λόγος που επικαλείται είναι η γενική αναδιάρθρωση του δικτύου διανομής της στην Ευρώπη. Τούτο έχει ως άμεσο αποτέλεσμα ότι η εταιρεία μας δεν θα έχει πλέον αντικείμενο την εισαγωγή-διανομή καινούριων αυτοκινήτων Peugeot καθώς και των σχετικών ανταλλακτικών, αξεσουάρ, εξοπλισμών και υπηρεσιών μετά το πέρας της ετήσιας προειδοποιητικής προθεσμίας που μας κοινοποιήθηκε από την Peugeot Automobiles SA και σύμφωνα με τις προβλέψεις της σύμβασης εισαγωγής/διανομής μεταξύ Peugeot Automobiles SA και Lion Hellas SA. Για τον λόγο αυτό με λύπη μας και μην έχοντας άλλη επιλογή είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε και με την παρούσα καταγγέλουμε την από 1/6/2011 σύμβαση συνεργασίας επίσημου εμπόρου με την επιχείρησή σας επίσης με προθεσμία 1 έτους από την λήψη της παρούσας, όπως προβλέπει το άρθρο ΧΧΙ της προαναφερόμενης μεταξύ μας σύμβασης. Στο μεσοδιάστημα, υπενθυμίζεται, ότι δεσμεύεστε από την μεταξύ μας σύμβαση της 1/6/2011 να τηρείτε το σύνολο των συμβατικών υποχρεώσεών σας ως μέλη του εξουσιοδοτημένου δικτύου Εμπόρων/Επισκευαστών της Peugeot.».
 
Lion Hellas: H επόμενη μέρα…
Έτοιμοι είναι στη Lion Hellas, όπως αναφέρει η «Ημερησία», να καλύψουν το κενό. Βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με άλλα δύο εργοστάσια ώστε να αναλάβουν την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή των μοντέλων τους. Αυτό άτυπα είναι γνωστό στο δίκτυο αντιπροσώπων της Lion Hellas, ώστε να μην ανησυχούν για το μέλλον τους. Από την άλλη μεριά, η Peugeot μάλλον έχει βρει τον επόμενο εισαγωγέα της στην Ελλάδα.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ