top icon
Επικαιρότητα

Maserati Chicane Concept

Κινητικότητα δείχνει να υπάρχει στο στρατόπεδο της Maserati, καθώς η ιταλική εταιρία σκοπεύει να έχει μία δυναμική παρουσία στην προσεχή έκθεση της Γενεύης. Υιοθετώντας μία νέα τακτική -που δείχνει να κερδίζει συνεχώς έδαφος στις αυτοκινητοβιομηχανίες- ανέθεσε σε μία ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού του Τουρίνο να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο 2+2 θέσεων, που θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε ένα entry level μοντέλο στη γκάμα της εταιρίας. 

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν τη Maserati Chicane, μία μυώδη πρόταση με στιλιστικά στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας αλλά μικρότερες διαστάσεις από τις Quattroporte και GranTurismo. Για την ακρίβεια, το μήκος της αγγίζει τα 4,40 μέτρα, ενώ το πλάτος και το ύψος κυμαίνονται αντίστοιχα στα 1,85 και 1,25 μέτρα.

Κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ένας κινητήρας V8, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από αυτόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κίνηση θα μεταδίδεται απευθείας στον πίσω άξονα.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι, ταυτόχρονα με τη Chicane, στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί και ένα video με μία δεύτερη πρωτότυπη πρόταση, που ακούει στο όνομα Challenge. Αυτή αποτελεί προϊόν συνεργασίας μίας άλλης ομάδας φοιτητών και ακολουθεί τη λογική των shooting brake, πρόκειται δηλαδή για ένα δίπορτο στέισον όχημα, με άφθονο χώρο για τη μεταφορά εξοπλισμού «αποδράσεων».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ