top icon
Επικαιρότητα

Με 3λιτρο V6 κινητήρα το «βασικό» Audi R8

H Audi κατεβαίνει με το καθ’ όλα… ικανό R8, πιο χαμηλά απ’ ότι μας έχει συνηθίσει.

Κοινό μυστικό είναι πλέον το γεγονός ότι η Audi έχει αποφασίσει να παρουσιάσει στα τέλη του 2017 μια πιο προσιτή-entry level έκδοση του εντυπωσιακού R8. Μέχρι τώρα, όλα έδειχναν πως οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας είχαν αποφασίσει να τοποθετήσουν τον γνωστό 5κύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων του Ομίλου VW πίσω ακριβώς από την… πλάτη των επιβατών του «μικρού» R8 σε μια προφανή προσπάθεια να καταστήσουν το δικό τους super car πολύ πιο προσιτό απ’ ότι συμβαίνει με την 10κύλινδρη παραλλαγή του.

Σήμερα, ωστόσο, το παραπάνω σενάριο φαίνεται να ανατρέπεται, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το περιοδικό Car & Driver, επικαλούμενο πηγές προερχόμενες από το εσωτερικό της Audi, η εταιρεία φαίνεται να προτάσσει τη λύση του 3λιτρου V6 TFSI κινητήρα που κινεί το S4. Το αμερικάνικο έντυπο αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ισχύς του θα κυμαίνεται πολύ κοντά στους 450 ίππους. Φυσικά, η έκδοση… βάσης του Audi R8 θα διαθέτει τόσο το γνωστό «7αρι» κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, όσο και το γνώριμο σύστημα τετρακίνησης του μεγάλου αδελφού.

Όσον αφορά στον τελευταίο, η Audi φαίνεται να εξελίσσει ήδη μια δυνατότερη παραλλαγή του ατμοσφαιρικού V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει τόσο το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμη ώστε να τοποθετηθεί στο… σώμα του R8, όσο και ποιες θα είναι οι καίριες τεχνικές περγαμηνές και αναβαθμίσεις του._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ