top icon
Επικαιρότητα

Με κινητήρα της Mercedes-AMG το νέο κουπέ της Alpine;

Οι ιθύνοντες της Alpine αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με το ποιο μηχανικό σύνολο θα κινεί το νέο, κεντρομήχανο κουπέ τους.

Όπως οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν, η Alpine, ως επίσημο «παρακλάδι» της Renault, αλλά και η Nissan, ως ισότιμα μέλη των ενωμένων δυνάμεων της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας Renault-Nissan Alliance, έχουν εδώ και αρκετό καιρό συνάψει στενούς τεχνολογικούς δεσμούς με τη γερμανική Mercedes «ανταλλάσοντας» όχι μόνο δάπεδα, αλλά και επιμέρους μηχανικά μέρη. Και δη, κινητήρες. Όπως πρόσφατα άφησε να εννοηθεί ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Renault, Bruno Ancelin, η Alpine κάλλιστα θα μπορούσε να αποταθεί στη Mercedes, προκειμένου αυτή να είναι ο βασικός (αν όχι, ο αποκλειστικός) προμηθευτής κινητήρων για την αναγεννημένη γαλλική μάρκα σπορ αυτοκινήτων και ειδικότερα για την… τελική έκδοση του Alpine Vision Concept, που αποκαλύφθηκε επίσημα πριν λίγους μόλις μήνες και αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής των Γάλλων περί τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.

Χαρακτηριστικά, ο Bruno Ancelin δήλωσε: «Πρέπει να ελαττώσουμε την ποικιλομορφία κινητήρων ανάμεσα στα μοντέλα της RenaultSport και της Alpine, κάτι ασφαλώς που δεν εμποδίζει την Alpine να έχει στις τάξεις της κινητήρες με υψηλή απόδοση. Εδώ, υπάρχουν δύο λύσεις: Μπορούμε είτε να χρησιμοποιήσουμε έναν από τους υπάρχοντες κινητήρες της Renault-Nissan και να τον ρυθμίζουμε προκειμένου να αποδίδει υψηλότερη ισχύ, είτε να αγοράσουμε κάποιον άλλο. Στην παρουσίαση της Aston Martin DB11 άκουσα ότι το βρετανικό κουπέ θα εξοπλιστεί με έναν V8 κινητήρα της AMG. Είναι και αυτό πια επιλογή για εμάς, επίσης. Ήδη έχουμε συνεργασία με την Mercedes».

Αναφορικά με το… περιεχόμενο της μελλοντικής γκάμας μοντέλων της Alpine, o Bruno Ancelin φέρεται, σύμφωνα με τον βρετανικό αυτοκινητικό Τύπο, να δήλωσε:

«Μπορούμε να έχουμε ένα κουπέ, ένα κάμπριο, ακόμα και ένα χάτσμπακ. Μπορούμε να έχουμε οποιοδήποτε μοντέλο χρειάζεται σήμερα μια σπορ μάρκα σαν την Alpine»._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ