top icon
Επικαιρότητα

Mercedes GLE ESF 2019: Κινητό εργαστήρι εξέλιξης νέων τεχνολογιών ασφάλειας

Η Mercedes παρουσίασε σήμερα μία πειραματική έκδοση της plug-in υβριδικής GLE στην οποία δοκιμάζονται μία σειρά νέων τεχνολογιών ασφάλειας που θα δούμε στο εγγύς μέλλον να «εξαπλώνονται» στη γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή.

Η νέα GLE ESF 2019 που σήμερα αποκάλυψε η Mercedes, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα «ζωντανό» εργαστήρι εξέλιξης νέων και καινοτόμων τεχνολογιών που σχετίζονται με την ασφάλεια, τις οποίες η γερμανική εταιρεία πρόκειται να ενσωματώσει στα μελλοντικά μοντέλα της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί της στις επίσημες ανακοινώσεις τους, «πρόκειται για μία προεπισκόπηση του τι πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον, ένα όραμα της εταιρείας για το μέλλον και σε κάποιους άλλους τομείς μία συμβολή στη γενικότερη συζήτηση στον τομέα της ασφάλειας, κι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωσή της.»

Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες της ESF 2019 είναι το «ολιστικό περιβάλλον οδηγού» και συγκεκριμένα μία εφαρμογή που απομακρύνει τόσο το τιμόνι, όσο και τα πεντάλ σε «καθεστώς» αυτόνομης οδήγησης, ώστε ο χειριστής του οχήματος να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος.

Επίσης, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, η ESF 2019 φέρει μια νέα γενιά αερόσακων, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι σε… εναλλακτικά σημεία της καμπίνας, όπως για παράδειγμα στο ταμπλό. Την ίδια στιγμή, οι πλευρικοί βρίσκονται ενσωματωμένοι στα πλαϊνά στηρίγματα των καθισμάτων.

Προκειμένου οι ευάλωτοι χρήστες του δρόμου να εμπιστευτούν τα αυτόνομα οχήματα θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν εύκολα και γρήγορα ποιες είναι οι… προθέσεις του. Υπό το πρίσμα αυτό, η ESF 2019 λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τους χρήστες του οδικού δικτύου – και κυρίως τους πεζούς. Έτσι, οι αισθητήρες της δεν παρακολουθούν μόνο την κυκλοφορία, αλλά συγχρόνως μπορούν να προειδοποιούν τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου μέσω ψηφιακών οθονών στην οροφή, στη μάσκα και στο πίσω παράθυρο. Η ESF 2019 είναι επίσης εξοπλισμένη με την καινοτόμο τεχνολογία προβολέων Digital Light, που διαθέτει, σύμφωνα με το γερμανικό εργοστάσιο, ποιότητα High Definition και ανάλυση μεγαλύτερης των 2 εκατομμυρίων pixel.

Παράλληλα, με το σύστημα Pre-Safe Chlid το οποίο ενσωματώνει η πειραματική GLE ESF 2019, η ζώνη ασφαλείας του παιδικού καθίσματος προ-εντάσσεται προληπτικά όταν το σύστημα διαγνώσει επικείμενο κίνδυνο σύγκρουσης. Ταυτόχρονα, τα πλευρικά τοποθετημένα στοιχεία προστασίας (βλ. μίνι αερόσακοι) αναπτύσσονται έγκαιρα, μέσα σε λίγα μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου, πριν από την επικείμενη σύγκρουση.

Μία ακόμα καινοτομία της ESF 2019 είναι το σύστημα Pre-Safe Curve, το οποίο «σφίγγει» τη ζώνη ασφαλείας των εμπρός επιβατών προκειμένου ο οδηγός να προειδοποιηθεί ότι προσεγγίζει μια στροφή με υψηλή ταχύτητα.

Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν εδώ, μιας και η ESF 2019 είναι εφοδιασμένη με θερμαινόμενες πίσω ζώνες ασφαλείας και ενσωματωμένη στην πόρπη θύρα USB – χαρακτηριστικά που αποτελούν σημαντικά στοιχεία… ενθάρρυνσης για τη χρήση τους από τους επιβάτες των πίσω θέσεων.

Η GLE ESF 2019 μας δείχνει επίσης πως τυχόν ατυχήματα ή βλάβες στο δρόμο θα μπορούσαν στο μέλλον να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ασφάλεια μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων λύσεων και εφαρμογών. Μία από αυτές τις ιδέες είναι κι ένα μικρό ρομπότ που «βγαίνει» αυτόματα από το πίσω μέρος του οχήματος μετά από ένα συμβάν (ατύχημα ή βλάβη) εκτελώντας αυτοβούλως χρέη προειδοποιητικού τριγώνου. Επιπρόσθετα, ένα ακόμα τρίγωνο, υπό τη μορφή σταθερής ταμπέλας, «αναδύεται» αυτόματα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, στο τελείωμα της οροφής του. Την ίδια στιγμή, το σύστημα Pre-Safe Impulse Rear, το οποίο παρακολουθεί πότε πλησιάζουν οχήματα πίσω από το ακινητοποιημένο όχημα, δίνει αυτοβούλως εντολή στο αυτόνομο σύστημα του οχήματος να το… μετακινήσει προς τα εμπρός για λίγα μέτρα, εφόσον υπάρχει ζωτικός χώρος, ώστε να αποφευχθεί μία «επαφή» που θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις για όσους βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Τέλος, η πειραματική έκδοση της GLE, η οποία πρόκειται να δώσει βροντερό «παρών» και στο περίπτερο της Mercedes στο προσεχές Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, χρησιμοποιεί επίσης μια νέα λειτουργία εσωτερικού φωτισμού ενσωματωμένη στο αλεξήλιο του οδηγού, η οποία έχει εξελιχθεί σε απάντηση πρόσφατων μελετών που αποκαλύπτουν πως, μία πηγή φωτός που είναι παρόμοια με αυτή των λαμπτήρων, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το ποσοστό… επαγρύπνησης του οδηγού σε μεγάλες διαδρομές._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ