top icon
Επικαιρότητα

Μέσα Μεταφοράς: αλλαγές από το 2007

Αλλαγές έρχονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από το 2007, που δεν έχουν όμως να κάνουν με νέες αυξήσεις, αλλά κυρίως με αναπροσαρμογή και αναδιάρθρωση του συστήματος διανομής εισιτηρίων, η τιμολόγηση των οποίων θα ορίζεται πλέον από τη διανυόμενη απόσταση. Το νέο σύστημα αυτόματης είσπραξης κομίστρων καταργεί ουσιαστικά την προμήθειά τους από τα περίπτερα, καθώς τα εισιτήρια θα έχουν στην πλειοψηφία τους ηλεκτρονική μορφή. Θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.
 
Η πρώτη από αυτές θα αφορά μια κάρτα –όπως οι γνωστές μας πιστωτικές- που θα προπληρώνεται και θα «αποφορτίζεται» σταδιακά, ανάλογα με τη συχνότητα των διαδρομών. Η δεύτερη κατηγορία θα είναι μια χάρτινη κάρτα, που θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όμως μικρότερη διάρκεια (μιας εβδομάδας ή ενός μήνα). Τέλος, θα υπάρχει και το απλό χάρτινο εισιτήριο, που θα εκδίδεται από τοπικούς εκτυπωτές σε σταθμούς και στάσεις, με την περιγραφή του δρομολογίου για το οποίο προορίζεται.
 
Αυτά δρομολογήθηκαν, ύστερα από συνάντηση του υπουργού Μεταφορών κ. Λιάπη με τους διοικητές των συγκοινωνιακών οργανισμών, ενώ αναμένεται να γίνουν πράξη μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Σημαντικές θα γίνουν συνολικά και στις συγκοινωνίες της περιοχής πρωτευούσης, καθώς θα δημιουργηθεί Ενιαίος Φορέας Αστικών Συγκοινωνιών χωρίς εταιρικές συγχωνεύσεις και ιδιώτες, που θα εποπτεύει το συντονισμό των έξι συγκοινωνιακών οργανισμών του νομού Αττικής. Ακόμη, θα αναδιοργανωθούν τα δρομολόγια με περαιτέρω επεκτάσεις, ενώ θα αξιοποιηθεί και η τηλεματική για την ενημέρωση των επιβατών στις στάσεις.
 
Όσο για την τελευταία, ελπίζουμε πως δεν έχει την τύχη του προγράμματος  Άκου τη στάση, που εξαγγέλθηκε κι ύστερα ατόνησε χωρίς να ωφεληθεί σε τίποτα το επιβατικό κοινό.  
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ