top icon
Επικαιρότητα

Μια BMW M4 για τον Marc Marquez!

Κερδίζοντας όχι μόνο τον φετινό τίτλο, αλλά και τις περισσότερες pole position μέσα στη χρονιά, o Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP παρέλαβε ένα διαφορετικό αυτή τη φορά έπαθλο: μια ειδικά διαμορφωμένη BMW M4!

Κερδίζοντας όχι μόνο τον φετινό τίτλο, αλλά και τις περισσότερες pole position μέσα στη χρονιά, o Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP παρέλαβε ένα διαφορετικό αυτή τη φορά έπαθλο: μια ειδικά διαμορφωμένη BMW M4!

Πρόκειται για το καθιερωμένο από το 2003 βραβείο «BMW M Award», το οποίο έχει θεσπιστεί από τον Βαυαρό κατασκευαστή στα πλαίσια του πρωταθλήματος MotoGP και αφορά στην προσφορά ενός αυτοκινήτου της γνωστής οικογένειας μοντέλων του Μ Division στον αναβάτη που καθʼ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικής σεζόν θα σημειώσει τις καλύτερες συνολικά επιδόσεις στις κατατακτήριες δοκιμές. Φέτος, όπως ακριβώς συνέβη και την περασμένη χρονιά, ο μεγάλος νικητής του «BMW M Award» ήταν ο 21χρονος Ισπανός Marc Marquez, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει 13 pole position. Η ανακήρυξη του νικητή προκύπτει μέσα από ένα σύστημα βαθμολόγησης ανάλογο με εκείνο του πρωταθλήματος, με τον αναβάτη που κατακτά την πρώτη θέση στη σχάρα της εκκίνησης να «μαζεύει» 25 βαθμούς, τον δεύτερο 20, τον τρίτο 15 κοκ. Επί του προκειμένου, ο ταλαντούχος αναβάτης της Honda συγκέντρωσε 122 επιπλέον βαθμούς από τον δεύτερο στην κατάταξη του «BMW M Award» και συνολικά 398. Αξίζει να αναφέρουμε πως μέχρι και σήμερα το ρεκόρ στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού κατέχουν, με τρεις διακρίσεις έκαστος, οι Valentino Rossi και Casey Stoner. Ο συμπατριώτης του Marc Marquez, Jorge Lorenzo, έχει και αυτός κατακτήσει το σχετικό βραβείο δύο χρονιές, ενώ από μία διάκριση έχουν αποσπάσει οι Sete Gibernau και Nicky Headen.

Για την φετινή σεζόν, το έπαθλο των Βαυαρών, το οποίο παρέλαβε προσωπικά ο Marc Marquez στα πλαίσια μιας ειδικής εκδήλωσης στο περιθώριο του τελευταίου αγώνα της χρονιάς στην Βαλένθια της Ισπανίας, ήταν μια BMW M4, βαμμένη σε ένα μοναδικό για την περίσταση χρώμα, το Frozen Red Metallic, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για τους κοινούς… θνητούς από το 2015. Όπως ήταν αναμενόμενο, διαφορετικό σε σχέση με τα συνηθισμένα είναι και το εσωτερικό, το οποίο κοσμείται από καθίσματα επενδεδυμένα με λευκό δέρμα (Opal White). Φυσικά, το έπαθλο του Marc Marquez είναι εφοδιασμένο με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας, καθώς και με σύστημα πέδησης με κεραμικούς δίσκους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ