top icon
Επικαιρότητα

Milan Red: Με αγάπη από την Αυστρία

Η αυστριακή Milan Automotive παρουσίασε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός hyper-car –που παραδόξως δεν είναι υβριδικό ούτε ηλεκτρικό. Το όνομα του είναι Red.

Η άσημη έως τώρα Milan Automotive είναι μία μικρή αλλά φιλόδοξη αυστριακή εταιρεία, η οποία μόλις χθες αποκάλυψε τα πλάνα της για την κατασκευή μιας υπερκατασκευής που σε αντίθεση με το «ρεύμα» της εποχής θα κινείται από έναν συμβατικό, πλην όμως πανίσχυρο, θερμικό κινητήρα. Πρόκειται για ένα quad-turbo 8κύλινδρο σε διάταξη V σύνολο με χωρητικότητα 6,2 λίτρων, το οποίο θα αποδίδει ισχύ 1.325 ίππων που περνούν κατ’ αποκλειστικότητα στους πίσω τροχούς. Χάρη στην εξωφρενική αυτή ισχύ, αλλά και στα μόλις 1.300 κιλά του εντυπωσιακού στην όψη Milan Red, το νέο hyper-car των αυστριακών (το οποίο δανείζεται το όνομά του από το ομώνυμο πτηνό) θα είναι σε θέση να επιταχύνει έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλος 2,47 δλ. επιτυγχάνοντας παράλληλα τελική ταχύτητα της τάξης των 400 χλμ./ώρα.

Όπως αναφέρει η Milan Automotive, ο εν λόγω κινητήρας έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία AVL, ο οποίος προμηθεύει με διάφορα εξαρτήματα αρκετούς κατασκευαστές καθώς και ομάδες της F1.

«Σήμερα μπορεί κανείς να οδηγήσει καταπληκτικό αυτοκίνητο, ένα τέρας υψηλής τεχνολογίας, ένα βασιλικό αυτοκίνητο σε τέσσερις τροχούς – ή ένα αυτοκίνητο που εξυπηρετεί μόνο έναν σκοπό: να κλέψει την παράσταση», δηλώνει με έμφαση ο πρώην οδηγός αγώνων και νυν CEO της Milan Automotive, Markus Fox.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Milan Automotive, το Red θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίες που θα διαθέτει ψαλίδια εξολοκλήρου κατασκευασμένα από carbon, τα οποία φέρουν την υπογραφή της αυστριακής Peak Technology.

Το νέο Milan Automotive θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 18 έχουν ήδη πουληθεί έναντι τιμήματος που αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ