top icon
Επικαιρότητα

Νέα McLaren GT: Ραντεβού τον Μάιο

Η βρετανική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα ένα «φρέσκο» φωτογραφικό υλικό του νέου Grand Tourer μοντέλου της που θα δούμε να παρουσιάζεται επίσημα τον επόμενο μήνα.  

Επί της ουσίας, πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά νέο μοντέλο της McLaren που εντάσσεται στο ήδη γνωστό στρατηγικό πλάνο Track25 το οποίο έχει εκπονήσει εδώ και καιρό ο Βρετανός κατασκευαστής από το Woking και αφορά στην πρεμιέρα 18 νέων μοντέλων μέχρι το 2025. Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει πως η νέα Grand Tourer (σ.σ.: το όνομα του μοντέλου είναι προσωρινό) δεν εντάσσεται σε κάποια από τις υπάρχουσες σειρές μοντέλων αποτελώντας μία «αυθύπαρκτη» πρόταση στη γκάμα της McLaren. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον CEO της εταιρείας, Mike Flewitt, το νέο και φυσικά «κεντρομήχανο» Grand Tourer θα παρουσιαστεί μέσα στο Μάιο.

«Θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα συνδυάζει την απόδοση με την ικανότητα διάνυσης μεγάλων αποστάσεων, σ’ ένα πανέμορφο, ελαφρύ σώμα. Είναι ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει επίσης την άνεση που αναμένει κανείς από ένα Grand Tourer. Επιπλέον, θα είναι το ελαφρύτερο Grand Tourer και έχοντας την καλύτερη σχέση ισχύος/βάρους, υποσχόμαστε ότι θα είναι μία από τις πιο γρήγορες κατασκευές μας. Επιπλέον, θα είναι ένα Grand Tourer που θα μοιραστεί το DNA της Speedtail».

Ούτε σήμερα, ούτε και κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων που έλαβαν χώρα στις αρχές Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, δεν ανακοινώθηκαν λεπτομερή στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του μοντέλου. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως την κίνηση θα εξασφαλίζει ο γνωστός twin turbo κινητήρας με τους 8 κυλίνδρους σε διάταξη V τον οποίο προετοιμάζει για λογαριασμό της McLaren Automotive η εταιρεία Riccardo. Ως αντιστάθμισμα της έλλειψης περαιτέρω πληροφοριών, η McLaren έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ένα «σετ» νέων φωτογραφιών του μοντέλου που διαθέτουν λιγότερο εξωτερικό καμουφλάζ σε σχέση με τη μία και μοναδική που δόθηκε στο… φως στα τέλη του Φεβρουαρίου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ