top icon
Επικαιρότητα

Νέες επαφές GM και Chrysler

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες διαπραγματεύονται και πάλι τη συγχώνευσή τους, καθώς μένουν από ρευστό.

Η δεινή οικονομική τους κατάσταση και η καθυστέρηση της αμερικάνικης κυβέρνησης να επέμβει, ανάγκασαν τις General Motors και Chrysler να καθίσουν και πάλι στο ίδιο τραπέζι. Τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ αναφέρουν ότι αντικείμενο των συνομιλιών είναι η συγχώνευση τους, καθώς η Cerberus Capital Management, ιδιοκτήτρια της Chrysler, επιθυμεί να πουλήσει μέρος των μετοχών της.
 
Οι επαφές των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών είχαν διακοπεί τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς οι διοικήσεις είχαν εκτιμήσει τότε ότι οι συνομιλίες για συγχώνευση αποσπούν τις εταιρείες από τα κύρια προβλήματά τους. Εκπρόσωπος της GM διέψευσε πάντως τα δημοσιεύματα.
 
Την ίδια στιγμή, η Chrysler ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη λειτουργία και των 30 εργοστασίων της για ένα μήνα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου. Τα εργοστάσια βρίσκονται στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, και παράγουν οχήματα με τα σήματα των Chrysler, Jeep και Dodge.
 
Η κίνηση αυτή εκτιμάται ως μέσο πίεσης προς τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ώστε να εγκρίνει άμεσα την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας, προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση. Οι 30.000 εργαζόμενοι στα εργοστάσια των ΗΠΑ, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα προστασίας της συνδικαλιστικής τους ένωσης, θα λάβουν σχεδόν το σύνολο του μισθού και του δώρου Χριστουγέννων._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ