top icon
Επικαιρότητα

Νέο Opel Astra: Πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο

Και συγκεκριμένα, στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα η ενδέκατη κατά σειρά γενιά του δημοφιλούς χάτσμπακ.

Και συγκεκριμένα, στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα η ενδέκατη κατά σειρά γενιά του δημοφιλούς χάτσμπακ.

Η γερμανική εταιρεία φαίνεται πως βάζει τα… δυνατά της σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί με ακόμα περισσότερα «όπλα» τα VW Golf και Ford Focus. Άρμα της; Το νέο Opel Astra, ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα διαθέτει ακόμα πιο ελκυστικό ντιζάιν, μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες του, καθώς και χαμηλότερο έως και 150 κιλά βάρος σε σχέση με τον προκάτοχό του. Όπως και στο παρελθόν, η γκάμα του μοντέλου, που αισίως περνά στην ενδέκατη φάση της ζωής του, θα περιλαμβάνει πεντάθυρες, τρίθρες και στέισον βάγκον εκδόσεις. Κόντρα στο κλίμα της εποχής, που επιτάσσει κάθε νέα γενιά μοντέλου να είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις από την προηγούμενη, το νέο Astra μίκρυνε! Το μήκος του είναι πλέον 4.370 χλστ., (η μείωση φτάνει τα 49 χλστ.), το μεταξόνιο 2.662 χλστ. (μείωση 23 χλστ.) και το ύψος 1.459 χλστ. ( μείωση 26 χλστ.). Παράλληλα, πιο μικροί είναι οι πρόβολοι εμπρός και πίσω, αγγίζοντας πλέον τα 960 και τα 748 χιλ. Ωστόσο, ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών αυξήθηκε κατά 34 χλστ., ενώ ψηλότερη κατά 15 χλστ. είναι η έδρα των καθισμάτων εμπρός και πίσω, σε σχέση με το οδόστρωμα.

Σε ότι αφορά στις κινητήριες μονάδες που θα φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό, στα βενζινοκίνητα σύνολα συναντάμε τον 3κύλινδρο 1.000άρη της εταιρείας, ίδιον με εκείνων του Corsa, με απόδοση 105 ίππων και ροπή 170 Nm, έναν 1.400άρη με ισχύ 145 ίππων και ροπή 235 Nm, καθώς και έναν 1.600άρη με 200 ίππους. Φυσικά, όλοι τους διαθέτουν τούρμπο. Στα ντίζελ, το μονοπώλιο έχει ένας 1.600άρης, γνωστός από την υπάρχουσα σειρά, σε εκδόσεις 95, 140 και 170 ίππων._X.A.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ