top icon
Επικαιρότητα

Νέο service center για τις McLaren F1 στις ΗΠΑ

Σε μόλις δύο σημεία του πλανήτη μπορείτε να κάνετε service στην προσωπική σας McLaren F1. Στην Πενσυλβανία των ΗΠA και στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, φυσικά, στο Woking της Μ. Βρετανίας.

Είστε ένας από τους 20 μόλις ιδιοκτήτες της εμβληματικής McLaren F1 που ζουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και δεν ξέρετε που να πραγματοποιήσετε τα προγραμματισμένα service τοy 3θεσιου super car σας; Κανένα πρόβλημα, μιας και στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ λειτουργεί από τα μέσα περίπου του μήνα που διανύουμε το δεύτερο πιστοποιημένο service center που είναι «αρμόδιο» για όλες τις προγραμματισμένες και μη εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της μοναδικής κατασκευής του Gordon Murray που κατασκευάστηκε από την McLaren το 1993 έως και το 1998 σε μόλις 106 συλλεκτικά αντίτυπα. Έτσι, χάρη στο εξειδικευμένο προσωπικό και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης μονάδες που λειτουργούν, φυσικά, υπό τη διαρκή εποπτεία της McLaren Special Operation, η «αποστολή» της προσωπικής μας F1 για αλλαγή… λαδιών, για παράδειγμα, στο Woking της Μ. Βρετανίας, στην έδρα της βρετανικής εταιρείας, είναι πλέον περιττή.

Στο επίσημο δ.Τ. που εξεδόθη με αφορμή την έναρξη λειτουργιών του συγκεκριμένου κέντρου τεχνικής εξυπηρέτησης, η βρετανική εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο ετήσιος έλεγχος-service για το σπάνιο αυτό τετράτροχο περιλαμβάνει την αλλαγή όλων των υγρών και φίλτρων, καθώς και ενδελεχή έλεγχο της ανάρτησης. Επιπρόσθετα, οι μηχανικοί του παραρτήματος δοκιμάζουν σε «κλειστή διαδρομή» την προσωπική σας F1 ούτως ώστε να δώσουν το τελικό «ΟΚ» για την έξοδό της από το… συνεργείο. Κάθε δύο χρόνια δε, το σύστημα πέδησης απαιτεί ανακατασκευή, κάτι που υποχρεωτικά θα συμβεί με το σύστημα κλιματισμού και ψύξης. Η πιο σημαντική και… περίπλοκη εργασία συντήρησης πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια και αφορά στην υποχρεωτική αντικατάσταση του ρεερβουάρ καυσίμου, κάτι που απαιτεί την «αποκόλληση» του V12 κινητήρα των 6,1 λίτρων της BMW από το κυρίως σώμα της κατασκευής.

«Το κλειδί για τη σωστή συντήρηση της McLaren F1 είναι ο επαρκής χρόνος που ο εξειδικευμένος τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του ώστε να ελέγξει σχολαστικά μέχρι και την τελευταία βίδα. Και αυτό δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της McLaren Β. Αμερικής, Tony Joseph._X.A.

Διαβάστε επίσης: Δείτε πως η McLaren F1 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας (+video)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ