top icon
Επικαιρότητα

Νέο Toyota Auris

H νέα γενιά του Toyota Auris παρουσιάζεται στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Το μοντέλο που βλέπουμε στην Πόλη του Φωτός είναι μεγαλύτερο από το απερχόμενο σε μήκος κατά 30 χλστ. και χαμηλότερο σε ύψος κατά 55 χλστ. (μήκος: 4.275 χλστ., πλάτος: 1.760 χλστ., ύψος: 1.460 χλστ., μεταξόνιο: 2.600 χλστ.), ενώ κέρδη υπάρχουν και στο χώρο αποσκευών (360 λτ.), που είναι ελαφρά αυξημένος. Η νέα γενιά του Auris είναι και κατά 40 κιλά ελαφρύτερη, σε σχέση με εκείνη που διαδέχεται.  
 
Τα μηχανικά σύνολα που θα χρησιμοποιήσει το μοντέλο είναι τρία, δύο βενζίνης και ένα diesel. Στα δύο πρώτα συμπεριλαμβάνονται οι γνωστοί μας 4κύλινδροι σε σειρά κινητήρες της εταιρείας, των 1.33 λίτρων και των 1.6 λίτρων. Χρέη πετρελαιοκινητήρα εκτελεί ο επίσης γνωστός μας κινητήρας των 1.4 λίτρων, ενώ η υβριδική έκδοση φέρει το Hybrid Synergy Drive system.

Το νέο Auris σχεδιάστηκε ειδικά για την αγορά της Ευρώπης και θα κατασκευάζεται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Toyota στο Burnaston της Μεγάλης Βρετανίας. H Τoyota είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μικρομεσαίων αυτοκινήτων στον κόσμο, με 39 εκατομμύρια πωλήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία αμαξωμάτων σε 140 χώρες, αρχής γενομένης το 1966 με την πρώτη Corolla. 

 
H ιαπωνική εταιρεία είναι επίσης ο ηγέτης στις ταξινομήσεις υβριδικών αυτοκινήτων, με 4,3 εκατ. μονάδες από το 1997 και την πρώτη γενιά του Prius. Επίσης, το απερχόμενο Auris Hybrid έχει πουλήσει περισσότερα από 60.000 αυτοκίνητα, επίδοση που το φέρνει δεύτερο μετά το Prius σε ταξινομήσεις υβριδικών μοντέλων στην αγορά της γηραιάς ηπείρου.   

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ