top icon
Επικαιρότητα

Ο Elon Musk δίνει 100 εκατ. $ για την καλύτερη αντιρρυπαντική τεχνολογία

Ο Elon Musk δήλωσε ότι προτίθεται να προσφέρει 100 εκατ. δολάρια ως έπαθλο για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η δέσμευση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου έχουν καταστεί σημαντικό μέρος πολλών σχεδίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, πολύ λίγη πρόοδος έχει γίνει στην τεχνολογία αυτή μέχρι σήμερα, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στη μείωση των εκπομπών παρά στην αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε στα τέλη της περασμένης χρονιάς ότι χρειάζεται να υπάρξει μια σημαντική αύξηση στην ανάπτυξη τεχνολογίας δέσμευσης του άνθρακα αν οι χώρες θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους για μηδενικές εκπομπές.

Στο όλο… θέμα παρενέβη χθες ο Elon Musk, δηλώνοντας με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι θα δώσει ως δωρεά 100 εκατ. δολάρια για ένα βραβείο για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα.

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας της Tesla, περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος την επόμενη εβδομάδα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, δεσμεύτηκε να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα στο πλαίσιο του σαρωτικού του σχεδίου για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών. Μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη διόρισε την Jennifer Wilcox, μια ειδική στις τεχνολογίες απομάκρυνσης άνθρακα, κύρια υφυπουργό αρμόδια για τις ορυκτές πηγές ενέργειας στο αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ