top icon
Επικαιρότητα

Ο Laurens van der Acker στη Renault

Τα καθήκοντα του Patrick le Quément, εκτελεστικού αντιπροέδρου και επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Renault, αναλαμβάνει από το Σεπτέμβριο ο Laurens van den Acker.

Στις 30 Οκτωβρίου και μετά από μία πορεία 22 ετών, αποχωρεί από τη Renault ο Patrick le Quément, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
 
Γεννημένος στις 4 Φεβρουαρίου του 1945, ο PatrickleQuément,απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Birmingham και κάτοχος πτυχίου Business Administration από το Πανεπιστήμιο του Danbury, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Simca το 1966. Το 1968 προσλαμβάνεται στην Ford Motor Co. όπου εργάζεται για 17 χρόνια, διαδοχικά στην Μεγ.Βρετανία, Γερμανία, και στις ΗΠΑ, ενώ συμμετέχει ενεργά και σε διάφορα projects στην Βραζιλία, Ιαπωνία και Αυστραλία. Το 1981 αναλαμβάνει επικεφαλής σχεδιαστής στην Ford Γερμανίας, και το 1985 αναλαμβάνει τη διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου Volkswagen Audi. Την 1η Οκτωβρίου του 1987, προσλαμβάνεται στον όμιλο της Renault, όπου τίθεται επικεφαλής με καθήκοντα αντιπροέδρου του νεοϊδρυθέντος τμήματος εταιρικού σχεδιασμού. Το 1995, όντας υπεύθυνος και για τον τομέα της ποιότητας, γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, με τον τίτλο πλέον του εκτελεστικού αντιπροέδρου, επικεφαλής των τμημάτων σχεδιασμού και ποιότητας. Με την δημιουργία του ομίλου Renault/ Nissan, τίθεται επικεφαλής της κοινής ομάδας σχεδιασμού του ομίλου, στην οποία εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση του προέδρου. Επί των ημερών του, το σχεδιαστικό τμήμα της Renault, δημιούργησε ένα διεθνές σχεδιαστικό δίκτυο και καθιερώθηκε σαν πρωτοπόρο σε ότι αφορά τις μεθόδους ψηφιακού design.
 
Γεννημένος στις 5 Σεπτεμβρίου του 1965, ο LaurensvandenAcker, σπούδασε στο Πολυτεχνείο Delft στην Ολλανδία, όπου πήρε Master’s of Engineering, με εξειδίκευση στο βιομηχανικό σχεδιασμό. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 σαν σχεδιαστής στη εταιρεία Design System srl στο Τορίνο. Το 1993, μεταπήδησε στην Audi σαν σχεδιαστής εξωτερικών τμημάτων, στο σχεδιαστικό κέντρο του Ingolstadt στη Γερμανία. Το 1996, προσλαμβάνεται σαν επικεφαλής σχεδιαστής στην εταιρεία SHR Perceptual Management στο Newbury Park των ΗΠΑ. Το 1998, αναλαμβάνει επικεφαλής εταιρικού σχεδιασμού της Ford Motor Αμερικής στο Irvine της Καλιφόρνια. Το 2003, αναλαμβάνει υπεύθυνος σχεδιασμού της πλατφόρμας του Ford Escape στο σχεδιαστικό κέντρο του Dearborn στο Michigan. Η επόμενη θέση του, το 2005, είναι επικεφαλής σχεδιαστής στο τμήμα Στρατηγικού σχεδιασμού. Μέχρι το 2006 κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο σχεδιαστικό κέντρο της Mazda, στη Hiroshima της Ιαπωνίας, με καθήκοντα υπευθύνου εταιρικού σχεδιασμού. Ο Laurens van den Acker, θα προσληφθεί στην Renault, στις 15 Μάη του 2009.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ