top icon
Επικαιρότητα

O Peter Horbury επιστρέφει στη Volvo

O Peter Horbury ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στο τμήμα σχεδιασμού της Volvo Car Corporation.

O Peter Horbury ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στο τμήμα σχεδιασμού της Volvo Car Corporation. Αντικαθιστά το Steve Mattin, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει από την εταιρεία. Ο Peter Horbury, 59 ετών, θα αναλάβει την ευθύνη για το τμήμα του Product Design της Volvo και θα οδηγήσει στο επόμενο στάδιο εξέλιξης το σχεδιασμό των αυτοκινήτων της.
 
Ο Horbury είναι, αυτή την περίοδο, Executive Director of Design της Ford Motor Company, αρμόδιος για τη στρατηγική σχεδιασμού σε όλα τα προϊόντα της Ford, Lincoln και Mercury στη Βόρεια Αμερική. Πριν από αυτή τη θέση, o Horbury υπήρξε Executive Director of Design του Premier Automotive Group (PAG), υπεύθυνος για τη στρατηγική σχεδιασμού των Aston Martin, Jaguar, Land Rover και Volvo. Ο Horbury έχει περισσότερο από δύο δεκαετίες εμπειρίας στο σχεδιασμό αυτοκινήτων πολυτέλειας και έχει ξεχωρίσει ως ένα από τα πιο διάσημα στελέχη στην αυτοκινητοβιομηχανία.
 
Από το 1991 ως το 2002, ο Peter ήταν Design Director της Volvo Car Corporation. Ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία και την εφαρμογή του νέου μοντέρνου σχεδιασμού σε όλα τα μοντέλα της δεκαετίας του ’90, συμπεριλαμβανομένου του XC90 SUV, όπως επίσης για το σχεδιασμό των βραβευμένων concept cars όπως το Environmental Concept Car και το Safety Concept Car.
 
Γεννημένος στο Alnwick, Northumberland, UK, ο Horbury πήρε πτυχίο στο Σχεδιασμό Αυτοκινήτου στο Newcastle-upon-Tyne College of Art και Industrial Design το 1972 και μεταπτυχιακό master από το Royal College of Art το 1974. Το 1998 πήρε τον τίτλο του Σχεδιαστή αυτοκινήτου της Χρονιάς. Κατά τη διάρκεια της 35ετούς σταδιοδρομίας του έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό περισσότερων από 60 αυτοκινήτων, φορτηγών, λεωφορείων και μοτοσικλετών.
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ