top icon
Επικαιρότητα

O Trump «ανανεώνει» τις απειλές για επιβολή εισαγωγικών δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Εάν η ΕΕ δεν αποσύρει τους εισαγωγικούς δασμούς που ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει σε πλήθος αμερικανικών προϊόντων ως αντίποινα εκείνων σε αλουμίνιο και χάλυβα που θέσπισε πρόσφατα ο Λευκός Οίκος, οι ΗΠΑ προτίθενται να επιβάλουν «χαράτσι» 20% στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τη γηραιά ήπειρο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απείλησε για μία ακόμα φορά με επιβολή φόρου ύψους 20% στα αυτοκίνητα που εισάγονται στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση που οι Βρυξέλες δεν καταργήσουν τους εισαγωγικούς δασμούς που ανακοίνωσαν λίγες ώρες νωρίτερα ότι θα επιβάλουν σε προϊόντα των ΗΠΑ, κλιμακώνοντας έτσι έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο που αφορά συναλλαγές συνολικού ύψους 300 δις €.

Στο σχετικό τιτίβισμά του, ο ισχυρός άνδρας του οβάλ γραφείου επαναδιατύπωσε τις γνώριμες πλέον απειλές του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφοντας τα εξής:

«Με βάση τους δασμούς και τα εμπορικά εμπόδια που έχουν τεθεί καιρό τώρα στις ΗΠΑ, στις μεγάλες εταιρείες και στους εργαζόμενους της από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταργηθούν σύντομα και απομακρυνθούν, θα θέσουμε φόρο 20% για όλα τα αυτοκίνητά τους στις ΗΠΑ. Φτιάξτε τα εδώ!».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται στο φως λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει φόρους στις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ, ως απάντηση σε εκείνους της αμερικανικής πλευράς σε αλουμίνιο και χάλυβα, ύψους περίπου 3,3 δις $. Οι ευρωπαϊκοί αυτοί δασμοί αφορούν, μεταξύ άλλων, στα δίτροχα προϊόντα της Harley-Davidson, στα τζιν της Levi Strauss & Co. καθώς και στο αμερικανικό bourbon. Συνολικά, το φάσμα των προϊόντων ξεπερνούν τα 200 περιλαμβάνοντας επίσης διάφορους τύπους καλαμποκιού, ρυζιού, χυμού πορτοκαλιού, τσιγάρων, πούρων, ενδυμάτων, καλλυντικών και σκαφών αμερικανικής προέλευσης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ