top icon
Επικαιρότητα

Οδηγούμε τα νέα Οpel Vectra & Signum

«Ομογενοποιώντας» τη γκάμα των μοντέλων της η Opel προχώρησε στην ανανέωση των μεσαίων οικογενειακών της Vectra και Signum. Οι αλλαγές είναι εμφανείς στο εμπρός τμήμα που εκφράζει τη νέα σχεδιαστική άποψη της Opel, την οποία υιοθέτησε πρώτο το πετυχημένο Astra. Έχοντας, μάλιστα αλλάξει σημαντικά σε εμφάνιση το Vectra αντιμετωπίζεται και προωθείται από το εργοστάσιο ως νέο μοντέλο, αν και επί της ουσίας πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που χτίζεται σε ένα πλαίσιο όχι καινούριο, αλλά προσεκτικά εξελιγμένο.
 
Σήμα κατατεθέν, λοιπόν, των νέων τετράθυρων και πεντάθυρων Vectra, Vectra station wagon και Signum είναι η καινούργια αισθητική του εμπρός τμήματος, η οποία σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική πλαϊνή γραμμή, αναδεικνύει μια σαφώς πιο δυναμική εμφάνιση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι λιγότερες και περιλαμβάνουν νέα υλικά για το πάνω τμήμα του ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών, νέας σχεδίασης διακοσμητικά στοιχεία (με εμφάνιση αλουμινίου, ξύλου ή ανθρακονημάτων), καθώς και σπορ τριάκτινο τιμόνι για όλες τις εκδόσεις.
 
Αλλαγές παρατηρούνται και στα μηχανικά μέρη. Η κυριότερη περιλαμβάνει ένα νέο κινητήρα 2.8 V6 τούρμπο, απόδοσης 230 ίππων που αντικαθιστά τον 3.2 της προηγούμενη γενιάς, ενώ παραμένουν ως έχουν προς το παρόν οι τετρακύλινδροι 1.6 και 1.8 λίτρων (100 και 122 ίππων), αλλά και ο δίλιτρος τούρμπο των 175. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι κινητήρες των βασικών εκδόσεων 1.6 και 1.8 πρόκειται να αντικατασταθούν από την επόμενη χρονιά με τη νέα γενιά ECOTEC των 105 και 140 ίππων. Ανανεωμένοι είναι επίσης και οι τούρμπο-ντίζελ άμεσου ψεκασμού 1.9 που αποδίδουν 120 ή 150 ίππους, διαθέτοντας πλέον στάνταρ φίλτρο σωματιδίων χωρίς απαιτήσεις συντήρησης.
 
Οι μηχανικοί της Opel προχώρησαν ως είθισται και στην κάποιες αλλαγές στο πλαίσιο του νέου αυτοκινήτου, με στόχο τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και της άνεσης, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με ρυθμίσεις της γεωμετρίας των αναρτήσεων και αλλαγές επιμέρους στοιχείων. Αναβαθμισμένο είναι επίσης και το λογισμικό του συστήματος IDSPlus που περιλαμβάνει Σύστημα Συνεχούς Ελέγχου της Απόσβεσης των αμορτισέρ (CDC) και σύνδεση όλων των δυναμικών οδηγικών συστημάτων σε ένα δίκτυο επικοινωνίας, με στόχο την βέλτιστη οδική συμπεριφορά. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και τους AFL προβολείς bi-xenon, που κατευθύνονται από το σύστημα διεύθυνσης.
 
Το τετράθυρο Vectra sedan προσφέρεται στις εκδόσεις Essentia, Elegance, Cosmo. Το πεντάθυρο μοντέλο, το SW και το Signum διατίθενται επιπρόσθετα στην έκδοση Sport, που αναγνωρίζεται στο πεντάθυρο hatchback από το σήμα «GTS». Όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των βασικών εκδόσεων, διατίθενται με ένα ολοκληρωμένο στάνταρ πακέτο εξοπλισμού άνεσης που περιλαμβάνει αιρκοντίσιον, σύστημα κεντρικού κλειδώματος με τηλεχειρισμό, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, τιμόνι με ρύθμιση απόστασης και ύψους, καθώς και θερμαινόμενους ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέπτες.
 
Σημειώστε τέλος, πως η διάθεση των νέων Vectra και Signum θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Oι τιμές ξεκινούν από 18.390 ευρώ για τη βασική έκδοση των 1.600 κ.εκ., ενώ ανάλογα με την έκδοση είναι χαμηλότερες από (200 έως 2000 ευρώ) σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Ειδικά μάλιστα για το Signum η μείωση μπορεί να φτάσει έως και τα 5.000 ευρώ!_Ε.Π.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ