top icon
Επικαιρότητα

Οι αμερικάνικες εταιρείες δεν πτοούνται από τις αποφάσεις Trump

Μπορεί ο Πρόεδρος Trump να ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Συμφωνία του Παρισιού, οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες, όμως, δηλώνουν ευθαρσώς πως θα συνεχίσουν να  κατασκευάζουν «καθαρά» αυτοκίνητα. 

Ακλόνητες στην οικολογική του πολιτική παραμένουν οι δύο «κεντρικές» αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, οι οποίες, παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις Trump, δηλώνουν πως ο υπάρχον σχεδιασμός τους, ο οποίος αφορά στην περαιτέρω εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και οχημάτων, εν γένει, που θα κινούνται από εναλλακτικά καύσιμα, θα συνεχιστεί κανονικά.

Χαρακτηριστική του «κλίματος» αλλά και των διαθέσεων των εγχώριων κατασκευαστών ήταν η επίσημη ανακοίνωση της GM, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Η GM δεν θα αποκλίνει από τη δέσμευσή της για το περιβάλλον. Η θέση μας σχετικά με την κλιματική αλλαγή δεν έχει αλλάξει. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον».

Η ανακοίνωση της απόφασης Trump συνέπεσε χρονικά και με εκείνη των ετήσιων αποτελεσμάτων της εταιρείας, στην οποία η CEO της, Mary Barra, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η περιβαλλοντική διαχείριση και η αειφορία αποτελούν μέρος του επιχειρησιακού μας μοντέλου αλλά και τον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ford, η οποία στη δική της ανακοίνωση αναφέρει πως «η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική» και πως «η δέσμευση της εταιρείας για τη μείωση των εκπομπών, τόσο από τις εγκαταστάσεις όσο και από τα οχήματά της, που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, παραμένει ως είχε».          

Από τη μεριά του, ο Σύνδεσμος των Κατασκευαστών της χώρας, στη δική του ανακοίνωση, επισημαίνει τα εξής:

«Η δική μας δουλειά είναι να κατασκευάζουμε και να πουλάμε περισσότερα οχήματα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα και παράγουν λιγότερους ρύπους εξοικονομώντας έτσι χρήματα στους καταναλωτές, οι οποίοι πλέον βλέπουν σαφή βελτίωση στην ενεργειακή απόδοση σε όλα τα μοντέλα»._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Η Συμφωνία του Παρισιού, ο Donald Trump και ο Elon Musk

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ