top icon
Επικαιρότητα

Οι οικογένειες Porsche και Piech ενισχύουν το ρόλο τους στη διοίκηση της VW

Τρία νέα μέλη των οικογενειών Piech και Porsche έρχονται να καταλάβουν ισάριθμες θέσεις στο Εποπτικό Συμβούλιο της Porsche Automobil Holding SE.

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, τρεις νέοι εκπρόσωποι των κραταιών οικογενειών Porsche και Piech θα καταλάβουν ίσο αριθμό θέσεων στο Εποπτικό Συμβούλιο της Porsche Automobil Holding SE, κίνηση που παραδίδει και τυπικά πλέον την ευθύνη «επίβλεψης» της VW στη νεότερη γενιά. Με την κίνηση αυτή, η Porsche Automobil Holding SE, η οποία ελέγχει αυτή τη στιγμή το 52,2% των κοινών μετοχών της VW καθώς και το 30,8% των εγγεγραμμένων κεφαλαίων της, θα έχει πλέον σε αυτό 10μελή εκπροσώπηση.

Διαβάστε επίσης: Οι οικογένειες Porsche και Piech δεν επιθυμούν την πώληση περιουσιακών στοιχείων του VW Group

Ο 77χρονος σήμερα Hans-Peter Porsche, εγγονός του Ferdinand Porsche, θα παραιτηθεί από την υφιστάμενη θέση του παραδίδοντας τα «ηνία» στους Josef Michael Ahorner, Stefan Piëch και Peter Daniell Porsche. Ο πρώτος είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της πλατφόρμας εμπορίας Emarsys AG, ο Stefan Piëch, γιος του Hans Michel Piech, είναι ο διευθυντής της «μιντιακής» εταιρείας Your Entertainment AG, που έχει ως έδρα της την πόλη του Μονάχου, ενώ ο Peter Daniell Porsche είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας PDP Holding GmbH.

Διαβάστε επίσηςΟ Ferdinand Piech πουλά τις μετοχές του στη VW αξίας 1 δις ευρώ

Τα τρία μέλη θα πλαισιώσουν στο Εποπτικό Συμβούλιο της Porsche Automobil Holding τους Wolfgang Porsche, Hans Michel Piech, Ferdinand Oliver Porsche και Hans-Peter Porsche._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ