top icon
Επικαιρότητα

Όλα τα μοντέλα της Ford στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά από το 2030

Η Ford ανακοίνωσε ότι από το 2030 όλη η γκάμα των ευρωπαϊκών της μοντέλων θα είναι ηλεκτρική, ενώ από το 2026 και μετά κάθε νέα πρότασή της θα διαθέτει ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Σύμφωνα με τις σημερινές, επίσημες ανακοινώσεις της Ford Ευρώπης, από τα μέσα του 2026 και μετά το 100% της γκάμας των διαθέσιμων επιβατικών μοντέλων της στη γηραιά ήπειρο θα είναι ικανά να κινηθούν με μηδενικές εκπομπές, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι είτε ηλεκτρικά είτε plug-in υβριδικά. Από το 2030 και μετά, όλη η γκάμα της Ford θα είναι πλήρως ηλεκτρική.

Ικανότητα κίνησης με μηδενικούς ρύπους θα διαθέτουν όλα τα επαγγελματικά μοντέλα Ford από το 2024. Εν προκειμένω, έως το 2030, τα δύο τρίτα των πωλήσεων των LCV μοντέλων της εταιρείας στην Ευρώπη θα είναι plug-in υβριδικά.

Ford

Οι παραπάνω ειδήσεις έγιναν σήμερα στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων της μπλε οβάλ εταιρείας για την Ευρώπη το τέταρτο τρίμηνο του 2020, το οποίο σηματοδότησε για το ευρωπαϊκό παρακλάδι της αμερικανικής φίρμας την επιστροφή του στην κερδοφορία.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία δήλωσε εκ νέου ότι θα επενδύσει 22 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως στην ηλεκτροκίνηση έως το 2025 – σχεδόν διπλάσια από τα προηγούμενα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας.

«Αναδιαρθρώσαμε επιτυχώς την Ford Ευρώπης και επιστρέψαμε στην κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Τώρα προχωράμε σ’ ένα ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη με νέα οχήματα και μια εμπειρία συνδεδεμένων πελατών παγκόσμιας κλάσης. Αναμένουμε να συνεχίσουμε τη δυναμική μας φέτος στην Ευρώπη και να παραμείνουμε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο μας για περιθώριο λειτουργικού κέρδους τη τάξης του 6%», δήλωσε ο πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Stuart Rowley.

Ford

Στον δρόμο της για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Ford Ευρώπης ανακοίνωσε επίσης ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη μονάδα της που διατηρεί στην Κολωνία της Γερμανίας.

Σε αυτή τη μονάδα θα κατασκευαστεί και το πρώτο, μετά την Mustang Mach-E, ηλεκτρικό της μοντέλο, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2023 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW.

Δείτε το βίντεο με τις σημερινές ανακοινώσεις της Ford Ευρώπης:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ