top icon
Επικαιρότητα

Opel Meriva

Καινοτόμα στοιχεία φέρνει το Meriva, τα οποία εστιάζονται στα πολυμορφικά χαρακτηριστικά του και στην αυξημένη πρακτικότητα που προσφέρουν οι αντίθετα ανοιγόμενες πλευρικές πόρτες.

Καινοτόμα στοιχεία φέρνει το Meriva, τα οποία εστιάζονται στα πολυμορφικά χαρακτηριστικά του και στην αυξημένη πρακτικότητα που προσφέρουν οι αντίθετα ανοιγόμενες πλευρικές πόρτες. 
 
Η λύση αυτή προέρχεται από την παράδοση της Opel ήδη προπολεμικά, από το kadett toy 1938 ακόμα ενώ και αργότερα υπάρχουν μοντέλα στα οποία είχε υιοθετηθεί. Στην προκειμένη περίπτωση η λύση αυτή δόθηκε ακριβώς γιατί προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στην είσοδο-έξοδο των επιβατών, αφού οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα, η στήριξη των πίσω θυρών στην τρίτη κολόνα του αμαξώματος και όχι στην μεσαία επιτρέπει μεγαλύτερο άνοιγμα για την είσοδο και έξοδο.
 
Εσωτερικά τώρα βρίσκεις την γνωστή εκσυγχρονισμένη αισθητική της Opel που έχουμε δεί στα Astra και Ιnsignia και υλικά με ποιότητα που είναι σαφώς καλύτερη από ό,τι στο παρελθόν. Φυσικά την διαμόρφωση του εσωτερικού έχει αναλάβει το flexspace, γνωστό από το προηγούμενο Meriva το οποίο κάνει τα πάντα. Τα πίσω καθίσματα πέφτουν, σύρονται, αναδιπλώνονται. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουν αρκετά καλή άνεση. Πλάι στο FlexSpace και στο FlexDoor έχει προστεθεί το FlexRail. Ένας μηχανισμός που βρίσκεται μεταξύ των καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού. Λειτουργεί ως υποβραχιόνιο, ως αποθηκευτικός χώρος για μικροαντικείμενα, διαθέτει ποτηροθήκες ενώ αν τραβηχτεί τελείως πίσω αφήνει θέση για να τοποθετηθεί μια τσάντα Laptop.
 
Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Meriva το οποίο έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις. Πάντως ο σχεδιασμός κρύβει αυτή τη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η εικόνα είναι σαφώς συγχρονισμένη συγκριτικά, πιο καλαίσθητη και βέβαια εναρμονισμένη με την νέα φιλοσοφία της Opel. Οι κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι στα 1.2 και 1.4 λίτρα, ισχύος από 75 ως 140 ίππους. Στην ελληνική αγορά αναμένεται τον Ιούνιο.     
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ