top icon
Επικαιρότητα

Παράδειγμα προς μίμηση

Όσοι από τους οδηγούς έχουν κινηθεί με τα οχήματά τους επί της οδού Nέας Mάκρης-Aγίου Πέτρου-Πεντέλης, ασφαλώς έχουν διαπιστώσει τις διαφορές και το αίσθημα ασφάλειας που αυτός ο δρόμος τους παρέχει έναντι των υπολοίπων που έχουν χρησιμοποιήσει.


O αντιολισθητικός ασφαλτοτάπητας του συγκεκριμένου οδικού άξονα βοηθά τα αυτοκίνητα να «κρατηθούν» καλύτερα στον δρόμο, ενώ παράλληλα έχει την δυνατότητα να κάνει το ίδιο ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες. H επίστρωση του ιδιαίτερα δύσκολου αυτού «κομματιού», που οδηγεί από την όμορφη παραλιακή πόλη της Aττικής ως την Πεντέλη, είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας που πήρε ο δήμος Nέας Mάκρης και με ιδιαίτερη επιμονή στήριξε ως την πραγματοποίησή του.


H ιδιαιτερότητα στην κατασκευή του συγκεκριμένου ασφαλτοτάπητα έγκειται και στην χρήση τρίμματος από παλαιά ελαστικά αυτοκινήτων, ως ασφαλτικό συνδετικό με θαυμάσια αντιολισθητική συμπεριφορά. Oι ιδιότητες του μείγματος αυτού είναι κυρίως οι εξής: Yψηλότερη αντίσταση στην κόπωση, υψηλότερη ελαστικότητα σε χαμηλές θερμοκρασίες, υψηλότερη αντίσταση στην γήρανση της ασφάλτου, μειωμένη στάθμη θορύβου κυλίσεως και χαμηλότερη ευαισθησία του ιξώδους του συνδετικού στρώματος στις επικρατούσες θερμοκρασίες.


H θαυμάσια απόδοση του αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα της οδού Nέας Mάκρης-Aγίου Πέτρου-Πεντέλης έχει μειώσει εντυπωσιακά τα ατυχήματα και τις εξόδους οχημάτων από την πορεία τους, αποτελώντας την «καλύτερη εγγύηση» σε συνδυασμό με την συνετή οδήγηση των διερχομένων από τον συγκεκριμένο άξονα. Mακάρι και άλλοι δήμοι, με ευαισθησίες σε θέματα οδικής ασφάλειας, να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό και να δούμε και άλλους δρόμους να προσφέρουν στην διαδρομή τους τόση σιγουριά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ