top icon
Επικαιρότητα

Peugeot 208 GTi

Μετά το concept της Γενεύης, έρχεται και η σειρά της έκδοσης παραγωγής του Peugeot 208 GTi, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Μετά το concept της Γενεύης, έρχεται και η σειρά της έκδοσης παραγωγής του Peugeot 208 GTi, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.
 
Η γαλλική εταιρεία βάζει στη γκάμα της μια σπορ έκδοση του 208, με την οποία φιλοδοξεί να γοητεύσει το κοινό της Αυτοκίνησης, όπως είχε συμβεί και τη δεκαετία του ’80 με το 205 GTi. Aυτό πλέον είναι και επίσημα γνωστό, μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων φωτογραφιών και των πρώτων στοιχείων του Peugeot 208 GTi. 
 
To αυτοκίνητο θα έχει φυσικά τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.6 λίτρων της PSA, με τους 200 ίππους, που τοποθετείται επίσης στο RCZ και της DS3 Racing και θα συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων. Αυτό μεταφράζεται σε τελική ταχύτητα 225 χιλιομέτρων την ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε λιγότερα από επτά δευτερόλεπτα.    

 
Από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης το 208 GTi θα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του αυτοκινήτου με τις επιθετικές σπορ «πινελιές» του και τους τροχούς διαστάσεων 17 ιντσών. 

Το βάρος του θα ανέρχεται στα 1.160 κιλά, ενώ οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα δε θα ξεπερνούν τα 145 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Το Peugeot 208 GTi θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από την άνοιξη του 2013.  

 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ