top icon
Επικαιρότητα

Peugeot BB1 concept

Ικανό να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα με μήκος μόλις 2,5 μέτρα, το πρωτότυπο αυτοκίνητο «BB1» που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του γίνεται μέσω του αντεστραμμένου μηχανισμού ανοίγματος πόρτας, ενώ η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών γίνεται μέσω μιας πίσω πόρτας τύπου «hobby». Το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί όπως απαιτείται για να προσφέρει όγκο φόρτωσης από 160 λίτρα με τέσσερις επιβάτες, φτάνοντας τα 855 λίτρα με μόνο ένα άτομο μέσα στο αυτοκίνητο. Το BB1 διαθέτει έγχρωμη οθόνη, ηχοσύστημα, τηλέφωνο, πλοήγηση, πρόσβαση στο διαδίκτυο, ραδιόφωνο, MP3…
 
Το σύνολο κινητήρες-τροχοί στο πίσω μέρος, έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Michelin. Αυτή η διάταξη βελτιστοποιεί τον διαθέσιμο εσωτερικό χώρο. Αντλεί την έμπνευσή του από τον κόσμο των τετράτροχων μηχανών, με μέγιστη απόδοση 20 ίππων ανά κινητήρα, ισχύς αρκετή για το βάρος και τον αστικό του χαρακτήρα. Τα χαρακτηριστικά του δίνουν επιτάχυνση 0 έως 30 χλμ/ώρα σε 2.8 δλ. και ρεπρίζ 30-60 χλμ/ώρα σε 4 δλ.
 
Οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου προσφέρουν αυτονομία 120 χλιομέτρων. Κάθε μία από τις δύο συστοιχίες μπαταριών παρέχει ενέργεια στους δύο αντίστοιχους ηλεκτρικούς κινητήρες που είναι τοποθετημένες κάτω από το πίσω αριστερό και το πίσω δεξί κάθισμα, αποφεύγοντας έτσι τη μείωση του εσωτερικού και του αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, αυτή η τοποθέτηση μεταξύ των δύο εμπρός και πίσω τροχών βοηθά στην κατανομή του βάρους του αυτοκινήτου και ωφελεί την ευστάθεια του αυτοκινήτου.
 
Τέλος, το βάρος του οχήματος που έχει αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα δεν υπερβαίνει τα 600 κιλά, περιλαμβανομένων των μπαταριών.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ