top icon
Επικαιρότητα

Pinifarina Bo

Τιμώντας τη μνήμη του Andrea Pinifarina, ο ομώνυμος οίκος αποκάλυψε ένα πρωτότυπο δικής του κατασκευής με την επωνυμία Β0 (Β-Zero).

Ως αφιέρωση στη μνήμη του Andrea Pinifarina, ο οποίος βρήκε πρόσφατα τραγικό τέλος σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα, ο οίκος Pinifarina αποκάλυψε ένα πρωτότυπο δικής του κατασκευής με την επωνυμία Β0 (Β-Zero). Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που στοχεύει να βγει στην παραγωγή σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρία Bolloré η οποία κατέχει σημαντική θέση στην αγορά στον τομέα των μπαταριών.
 
Το B0 είναι ένα 4θέσιο, 4θυρο όχημα τύπου χάτσμπακ, το οποίο χρησιμοποιεί για την κίνησή του την τεχνολογία LMP της Bolloré. Η τεχνολογία αυτή βασίζεται στη χρήση μπαταριών σε συνδυασμό με υπέρ-πυκνωτές, (ένα εξελιγμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας), ενώ εκμεταλλεύεται και την ηλιακή ενέργεια χάρη στους κατάλληλους συλλέκτες που είναι τοποθετημένοι στην οροφή του αυτοκινήτου.
 
Το σύστημα LMP δίνει τη δυνατότητα της απρόσκοπτης κίνησης του αυτοκινήτου σε μία εμβέλεια 250 χιλιομέτρων, ενώ για την πλήρη επαναφόρτισή του απαιτούνται λίγες ώρες και μία απλή οικιακή πρίζα. Η μέγιστη ταχύτητα του Β0 περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα, και για να επιταχύνει από στάση στα 60 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 6.3 δλ.
 
Η παραγωγή του Β0 όπως έχει ήδη αποφασιστεί θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2009 και το μέγεθος της παραγωγής θα εξαρτηθεί από την αντίστοιχη διαθεσιμότητα των μπαταριών του. Επίσης, μένει ακόμα να καθοριστεί και η τιμή στην οποία θα διατίθεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ