top icon
Επικαιρότητα

Πιθανή η παραίτηση του CEO της Opel

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου θέλουν τον CEO της γερμανικής εταιρείας όχι μόνο να παραιτείται, αλλά και να «μετακομίζει» σε αντίστοιχη θέση στον Όμιλο VW.

Παρά τις διαβεβαιώσεις όλων ότι ο CEO της Opel θα παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς της από του γκρουπ PSA στα τέλη Ιουλίου, όλα μαρτυρούν πως ο Dr. Karl-Thomas Neumann είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τον εν λόγω θώκο αναλαμβάνοντας, σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, την αντίστοιχη θέση στην Audi.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitun, ο Neumann αναμένεται μέσα στις προσεχείς ημέρες να υποβάλει και επισήμως την παραίτησή του διαφωνώντας με τους νέους ιδιοκτήτες της Opel αναφορικά με το ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας. Ως γνωστόν, ο Neumann πιστεύει ακράδαντα στο σταδιακό «εξηλεκτρισμό» της γκάμας Opel, κάτι που όπως φαίνεται δεν συμμερίζονται στον ίδιο βαθμό οι ιθύνοντες του γκρουπ PSA.

Θυμίζουμε πως το 2013 ο Neumann είχε αποχωρήσει από την VW αναλαμβάνοντας χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην Opel. Η επιστροφή πάντως του Γερμανού μάνατζερ στα παλιά του… λημέρια και η ανάληψη αντίστοιχων καθηκόντων στην Audi δείχνει να είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη, μιας και οι ιθύνοντες του VW Group φέρονται δυσαρεστημένοι από τους πρόσφατους χειρισμούς του νυν CEO της Audi, Rupert Stadler, σε σχέση με το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που μέχρι σήμερα ταλανίζει τα μέλη της οικογένειας VW._X.A.

Update – (Από το επίσημο Δελτίο Τύπου της Opel): «Ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, παραιτήθηκε σήμερα από Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της Adam Opel GmbH. Παραμένει μέλος του Δ.Σ. μέχρι την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Opel/Vauxhall από το Groupe PSA. Ο Michael Lohscheller, CFO της Opel από το Σεπτέμβριο του 2012, διορίστηκε ομόφωνα διάδοχός του από το Εποπτικό Συμβούλιο, με άμεση ισχύ. Αυτό θα διασφαλίσει συνέχεια για την επιχείρηση και τους μετόχους καθώς και ομαλή διοικητική μετάβαση, με προτεραιότητα τη δημιουργία του νέου στρατηγικού σχεδίου για την Opel».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ