top icon
Επικαιρότητα

Πιθανή συνεργασία BMW-Toyota και για Mini μοντέλο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου, το BMW Group και η Toyota Motor Corpοration επεκτείνουν τη συνεργασία τους, για να συμπεριλάβουν σε αυτή την από κοινού ανάπτυξη μιας νέα προσθήκης στη γκάμα μοντέλων της Mini.

Το BMW Group και η Toyota Motor Corpοration επεκτείνουν τη συνεργασία τους, για να συμπεριλάβουν σε αυτή και την από κοινού ανάπτυξη μιας νέα προσθήκης στην γκάμα μοντέλων της Mini.

Η παραπάνω πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, όμως οι σχετικές δημοσιεύσεις στον γερμανικό και τον ευρωπαϊκό τύπο όλο και πληθαίνουν. Από την πλευρά της, η BMW σκέφτεται ένα entry-level μοντέλο με το λογότυπο της Mini, με το οποίο θα επιχειρηθεί η αναβίωση του θρυλικού ονόματος Mini Minor, που ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Σερ Άλεκ Ισιγόνις. Οι Ιάπωνες έχουν κι αυτοί κατά νου μια επαναφορά, που μπορεί να βγάλει από την κατάψυξη την ονομασία Starlet και να την επαναφέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

 

Αμφότερα, με τα εμπορικά σήματα της Mini και της Toyota, θα βασιστούν στο Rocketman concept, που παρουσιάστηκε το 2011 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ θα έτοιμα ως μοντέλα παραγωγής για το ξεκίνημα της εμπορικής τους σταδιοδρομίας σε τρία περίπου χρόνια. Το συνολικό μήκος του πρωτοτύπου που είδαμε τότε στην ελβετική πόλη ανερχόταν στα 3.450 χλστ., 370 χλστ. λιγότερα από το τρίθυρο hatchback.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ