top icon
Επικαιρότητα

Porsche: Όχι στα «αυτόνομα», ναι στα υβριδικά αυτοκίνητα

Η γερμανική εταιρεία κλείνει την πόρτα στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Όχι όμως και στην υβριδική.

Μιλώντας σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Westfalen-Blatt, ο CEO της Porsche, Oliver Blume, απέκλεισε κάθε σενάριο που ήθελε την εταιρεία να ακολουθεί τον… αυτόνομο δρόμο που έχουν ακολουθήσει όλοι σχεδόν οι μεγάλοι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και των ομόσταυλης Audi. Χαρακτηριστικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, σε μια προφανή προσπάθεια διαχωρισμού των κατασκευαστών… πολυτελείας από τους σπορ, επεσήμανε πως «οι ιδιοκτήτες Porsche θέλουν οι ίδιοι να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους».

Τον σκεπτικισμό της για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης έχει διατυπώσει στο παρελθόν και η Lamborghini, η οποία εντάσσεται, όπως και η Porsche. στους κόλπους του γερμανικού ομίλου της VW, σε αντίθεση με τις Audi, BMW και Mercedes, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούν τα σχέδια τους στο συγκεκριμένο τομέα.

Σε κάθε περίπτωση, έγκυροι αναλυτές εκτιμούν πως μέχρι το 2025 η «διείσδυση» της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης θα ανέλθει στο 13% αντιπροσωπεύοντας πωλήσεις οχημάτων με συνολικό τζίρο άνω των 42 δις δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αντίθεση με το… βροντερό όχι στην τεχνολογία πιλοτικής οδήγησης, ο CEO της Porsche επιβεβαίωσε στα πλαίσια των δηλώσεών του στη γερμανική εφημερίδα πως όλα τα μοντέλα της εταιρείας θα εμπλουτιστούν στο εγγύς μέλλον με υβριδικές εκδόσεις. Και πρωτίστως, η 911, η οποία θα διαθέτει στη συγκεκριμένη της εκδοχή «ηλεκτρική αυτονομία» της τάξης των 50 περίπου χλμ.

Η υβριδική Porsche 911 θα παρουσιαστεί, όπως δήλωσε ο Oliver Blume, μέσα στο 2018.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο μόλις μήνα η Porsche ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 1 δις ευρώ στο μεγαλύτερο εργοστάσιό της που βρίσκεται κοντά στη Στουτγάρδη προκειμένου να παραχθεί εκεί ένα… φουλ ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασίζεται στο πρωτότυπο Mission E, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Φρανκφούρτη.

Στόχος της Porsche είναι η έκδοση παραγωγής του Mission E να αποδίδει περί τους 600 ίππους εξασφαλίζοντας αυτονομία κίνησης της τάξης των 500 χλμ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ