top icon
Επικαιρότητα

Πράσινο φως για το VW Golf R400!

Η γερμανική εταιρεία ξεκίνησε και επίσημα την εξέλιξη του μοντέλου παραγωγής που βασίζεται στο εντυπωσιακό πρωτότυπο R400.

Δεν πρόκειται για φήμη, αλλά για μια επιβεβαιωμένη είδηση. Και μάλιστα, από τα πλέον επίσημα χείλη. Και συγκεκριμένα, από Heinz Jacob Neusser, τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος της γερμανικής εταιρείας. Ωστόσο, το ανώτατο στέλεχος της VW δεν έδωσε σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τον ακριβή χρόο παρουσίασης του μοντέλου παραγωγής αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Αξίζει να θυμίσουμε πως το R400 είναι εφοδιασμένο, ως πρωτότυπο, με έναν 2λιτρο κινητήρα τούρμπο με απόδοση 400 ίππων σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Σύμφωνα με την ίδια την VW, το μοντέλο παραγωγής είναι πολύ πιθανό να αποδίδει έως και 15 ίππους επιπλέον! Ωστόσο, η μεγαλύτεροι πρόκληση για τους Γερμανούς μηχανικούς αποτελεί το σύστημα μετάδοσης και συγκεκριμένα το κιβώτιο, καθώς οι ιθύνοντες της VW επιθυμούν το νέο R400 (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται) να είναι εφοδιασμένο με ένα «διπλόδισκο» κιβώτιο της οικογένειας DSG το οποίο να μπορεί να διαχειριστεί τη θηριώδη ροπή που θα παράγει ο 4κύλινδρος κινητήρας που θα φιλοξενείται, όπως όλα δείχνουν, κάτω από το εμπρός καπό του.

Αξίζει να προσθέσουμε πως στόχος της VW και του νέου αυτού μοντέλου της είναι να… νικήσουν τους ομοεθνείς ανταγωνιστές τους (τόσο σε εντυπώσεις όσο και σε αποτέλεσμα, ασφαλώς) και συγκεκριμένα τις A45 AMG, M235i και S3 των Mercedes, BMW και Audi, αντίστοιχα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ