top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα: Audi R8 «Audi Sport Edition»

Μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Audi R8 που λανσάρει το νέο όνομα του σπορτίφ παραρτήματος της γερμανικής εταιρείας.

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που η Quattro GmbH, το γνωστό, μέχρι πρότινος, παρακλάδι της γερμανικής εταιρείας που ήταν υπεύθυνο για όλες τις σπορ κατασκευές της μάρκας, μετονομάστηκε με κάθε επισημότητα σε Audi Sport και σήμερα, με αφορμή την παρουσία της μάρκας στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης, στο φώς έρχεται μια ειδική έκδοση του R8 με ακριβώς αυτήν την ονομασία.

Το νέο Audi R8 «Audi Sport Edition» θα κατασκευαστεί ειδικά για την περίσταση σε μόλις 200 συλλεκτικά «κομμάτια», τα περισσότερα από τα οποία θα βαμμένα σε ασημί χρώμα με κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες περιμετρικά του αμαξώματος, συνδυασμός που παραπέμπει άμεσα σε εκείνον των αγωνιστικών LMP1 της γερμανικής εταιρείας που από φέτος αποτελούν παρελθόν στο θεσμό του WEC. Όπως όμως ανακοινώθηκε, το R8 «Audi Sport Edition» θα διατίθεται και σε μαύρο ή άσπρο χρώμα (Mythos Black και Ibis White) με αντίστοιχες εξωτερικές πινελιές. Από εκεί και πέρα, χαρακτηριστικές είναι οι σφυρήλατες 20άρες ζάντες, αλλά και οι βαμμένες σε αποχρώσεις του ανθρακί ή του κόκκινου δαγκάνες των φρένων.

Στην καμπίνα, το μάτι ελκύεται από την αρίθμηση γνησιότητας της κατασκευής που κοσμεί τα μαρσπιέ, τον συνδυασμό μαύρου και κόκκινου δέρματος Nappa στα καθίσματα, καθώς και από τα διακοσμητικά στο ταμπλό τα οποία είναι κατασκευασμένα από carbon.

Πόσο κοστίζει ένα R8 «Audi Sport Edition»; Στη Γερμανία, η βασική έκδοση V10 τιμάται στα 181.900 ευρώ και η V10 Plus στα 205.800 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ