top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα McLaren 570S Spider

Οι Βρετανοί αφαιρούν… λαμαρίνα χωρίς όμως περικοπές σε επιδόσεις και οδηγική απόλαυση.

Η νέα McLaren 570S Spider διαθέτει μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή δύο τμημάτων παρόμοια σε φιλοσοφία και κατασκευή με εκείνες που κοσμούν τις αντίστοιχες εκδοχές αμαξώματος των 650S και 675LT. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία από το Woking, η διαδικασία του κλεισίματος/ανοίγματος μπορεί να ολοκληρωθεί σε χρόνο μόλις 15 δλ. ακόμα και όταν η νέα 570S Spider κινείται με ταχύτητες έως και 40 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, η οροφή αυτή καθ’ αυτή έχει προσθέσει στο συνολικό βάρος της κατασκευής όχι περισσότερα από 46 κιλά, ενώ διαφοροποιήσεις σε σχέση με την κουπέ έκδοση στον τομέα της στρεπτικής ακαμψίας δεν παρατηρούνται.

Στον τομέα της αεροδυναμικής απόδοσης η McLaren αναφέρει πως δεν παρατηρούνται «αλλοιώσεις» χάρη στην τοποθέτηση της πίσω αεροτομής σε θέση που είναι ψηλότερη κατά 12 χλστ. σε σχέση με την κουπέ παραλλαγή του μοντέλου.

Από εκεί και πέρα, στα μηχανικά μέρη, η βρετανική εταιρεία δεν προχώρησε σε «τομές» ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη της σε γνώριμες συνταγές. Με πρώτη και καλύτερη εκείνη που αφορά στον V6 M838TE υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 3,8 λίτρων που αποδίδει 570 ίππους εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό με ένα 7άρι κιβώτιο επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ. και τελική ταχύτητα 328 χλμ./ώρα. Με ανοιχτή την οροφή, ωστόσο, η τελευταία «πέφτει» στα 315 χλμ./ώρα.

Και αυτή η McLaren εφοδιάζεται με το Βrake Steer Technology, που φρενάρει των εσωτερικό πίσω τροχό ώστε να μειωθεί η υποστροφή καθώς και με το σύστημα Active Dynamics Panel, που διαθέτει τα προγράμματα Normal, Sport και Track.

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας McLaren 570S Spider είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος μηνός._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ