top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes E-Class Coupe

Μεγαλύτερη, πιο σέξι και ακόμα πιο προηγμένη σε σχέση με την προκάτοχο της.

Η γερμανική εταιρεία, όπως αναμενόταν, γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στις αντίστοιχες εκδόσεις των C-Class και E-Class μ’ ένα αυτοκίνητο που διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με την κλασσική μεσαία λιμουζίνα της μάρκας. Σχεδιαστικά, είναι δύσκολο να το μπερδέψεις με οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα κουπέ μοντέλα από τη Στουτγάρδη, κυρίως χάρη σε συγκεκριμένες εξωτερικές «πινελιές», όπως είναι για παράδειγμα τα λεπτότερα εμπρός φωτιστικά σώματα, το τρίτο πλευρικό παράθυρο αλλά και τα διαφοροποιημένα πίσω φώτα. Από πλευράς διαστάσεων, οι Γερμανοί φαίνεται πως… μεγαλούργησαν, καθώς το μήκος των 4.826 χλστ., το πλάτος των 1.860 χλστ. και το ύψος των 1.430 χλστ. είναι μεγαλύτερα σε σχέση με την απελθούσα E-Class Coupe κατά 123, 74 και 32 χλστ. αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό, σε αντίθεση, οι ομοιότητες με την 4θυρη E-Class είναι κάτι παραπάνω από προφανείς, με τις όποιες διαφορές στην έκδοση Coupe να περιορίζονται σε λεπτομέρειες, όπως είναι το σχήμα των αεραγωγών, για παράδειγμα, αλλά πρωτίστως, τα ανεξάρτητα πίσω καθίσματα.

Για την ευρωπαϊκή αγορά, η Mercedes πιστοποίησε πως θα έχει ήδη από το λανσάρισμα διαθέσιμες τέσσερις εκδόσεις, τρεις βενζίνης και μια ντίζελ. Η τελευταία, η 220d, θα κινείται από έναν 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα με απόδοση 194 ίππων, ενώ οι βενζινοκίνητες Ε200 και Ε300, από ένα αντίστοιχου κυβισμού σύνολο με απόδοση 184 και 245 ίππων αντίστοιχα. Η κορυφαία Ε400 4Matic θα «φοράει» έναν 3λιτρο V6 με απόδοση 333 ίππων. Όλοι οι διαθέσιμοι κινητήρες θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic της εταιρείας.

Στο μέλλον, η γκάμα της νέας Ε-Class Coupe θα περιλαμβάνει, πέραν της κορυφαία Ε63 AMG, την Ε50 AMG, η οποία θα κινείται από έναν straight-six κινητήρα με απόδοση άνω των 400 ίππων.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως η ανάρτηση του αυτοκινήτου είναι κατά 15 χλστ. πιο «χαμηλή» σε σχέση με εκείνη της 4θυρης E-Class. Προαιρετικά, η γερμανική εταιρεία θα προσφέρει και εδώ είτε την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic Body Control, οι οποία προσφέρει τις ρυθμίσεις Comfort, Sport και Sport+,είτε την αερανάρτηση Air Body Control._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ