top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την Mercedes–Maybach G650 Landaulet

Η συγκεκριμένη εκδοχή της G-Class θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της τρέχουσας γενιάς του θρυλικού οχήματος παντός εδάφους της Mercedes.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια ειδική έκδοση της αειθαλούς G-Glass, η οποία έχει δεχθεί για την περίσταση τη «φροντίδα» της θυγατρικής Maybach. Παρ’ ότι η νέα G650 Landaulet βασίζεται στο δάπεδο της επιμηκυμένης G-Glass, το μεταξόνιο της είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο της τελευταίας αγγίζοντας πλέον τα 3.428 χλστ.! Το μήκος του αυτοκινήτου φλερτάρει τα 5,4 μ., ενώ το πλάτος του υπερβαίνει κατά 110 χλστ. τα 2 μ. Όσο για το ύψος, σημειώστε πως η νέα Mercedes–Maybach G650 Landaulet, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές του επόμενου μήνα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ανέρχεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, στα 2,335 μ.

Το βασικό χαρακτηριστικό του αποκλειστικά 4θεσιου «θηρίου» της Mercedes-Maybach είναι, μεταξύ άλλων, η υφασμάτινη οροφή, η οποία αναδιπλώνεται με την αρωγή ενός ηλεκτρομηχανισμού στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου καλύπτοντας, όμως, τον ανεξάρτητο χώρο που βρίσκεται πάνω και δίπλα από τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Σε αντιδιαστολή, οι εμπρός επιβάτες φιλοξενούνται σε μια «κλειστή» και αυτόνομη καμπίνα, η οποία διαθέτει πίσω από τις πλάτες των καθισμάτων ένα πτυσσόμενο τζάμι ώστε οι επιβάτες να μπορούν –εφ’ όσον το επιθυμούν- να επικοινωνούν. Τα πίσω καθίσματα, τα οποία μπορούν να ανακληθούν πλήρως, διαθέτουν μια πλειάδα ρυθμίσεων και ανέσεων (μασάζ, θέρμανση, ψύξη κοκ), προέρχονται από την S-Class Pullman, ενώ το «παρών» στον πολυτελή αυτό διάκοσμο δίνουν δύο «10άρες» οθόνες, θερμαινόμενες ποτηροθήκες αλλά και πτυσσόμενα τραπεζάκια.  

Την κίνηση παρέχει ένας V12 twin-turbo 6λιτρος κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 630 ίππους και ροπή 1.000 Nm μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω τριών διαφορικών και την αρωγή ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων με μετατροπέα ροπής. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος φτάνει τα 450 χλστ., με τα ελαστικά διαστάσεων 322/55 και τις «22αρες» ζάντες να εξασφαλίζουν σε συνδυασμό απρόσκοπτη πρόσβαση εκεί όπου η άσφαλτος τελειώνει.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η παραγωγή της εντυπωσιακής Mercedes–Maybach G650 Landaulet θα περιοριστεί σε 99 μόλις αντίτυπα. Όσο για το κόστος, μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεπερνά εκείνο της G63 6×6. Ήτοι, κάτι περισσότερο από 480.000 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ