top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το Monocage II της McLaren

Αυτό είναι το ανθρακονημάτινο πλαίσιο στο οποίο θα βασίζεται η δεύτερη γενιά της McLaren 650S.

Το αυτοκίνητο, το οποίο προς το παρόν φέρει την κωδική ονομασία P14, θα παρουσιαστεί επισήμως στις 7 Μαρτίου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης αποτελώντας το πρώτο μοντέλο της McLaren Automotive το οποίο αποκτά και επισήμως το… διάδοχό του. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το νέο σπορ κουπέ των Βρετανών θα ονομάζεται 720S, ενώ, εν αντιθέσει, βέβαιο είναι πως το βάρος του θα αγγίζει τα μόλις 1.283 κιλά, τιμή μειωμένη κατά 18 σε σχέση με την 650S.

Για το παραπάνω επίτευγμα καθοριστική είναι η αρωγή του Monocage II, το οποίο θα «εξοπλίσει» όλες τις μελλοντικές Sport Series δημιουργίες της εταιρείας. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Monocage II εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, χαμηλότερο κέντρο βάρους, για ακόμα καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά, μεγαλύτερο άνοιγμα για την είσοδο των επιβατών στην καμπίνα και χαμηλότερο κατώφλι, με προφανή σε θέματα πρακτικότητας συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η κινητήρια δύναμη της 720S, όπως πιθανολογείται ότι θα ονομάζεται η νέα αυτή δημιουργία των Βρετανών, θα κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με ισχύ που προφανώς θα φτάνει τους 720 ίππους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το αυτοκίνητο θα διαθέτει το πρόγραμμα Track που γνωρίσαμε στην P1.

Ο αντικαταστάτης της 650S θα αποτελέσει το πρώτο από τα 15 νέα μοντέλα τα οποία έχει στα σκαριά η McLaren._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ