top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Citroen E-Mehari

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Citroen, με σχεδίαση πέρα από τα συνηθισμένα και ουκ ολίγες αναφορές τόσο στο μέλλον, όσο και στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας…

Σήμερα, η γαλλική εταιρεία αποκάλυψε τη μοντέρνα εκδοχή του θρυλικού Mehari της δεκαετίας του ’60, η οποία θα είναι διαθέσιμη προς πώληση στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης από τον επόμενο κιόλας χρόνο. Το απλό, κυβιστικό ντιζάιν του σύγχρονου Mehari, αλλά και οι πλαστικές εξωτερικές επιφάνειές του, παραπέμπουν στο αρχέτυπο μοντέλο της Citroen, το οποίο έμεινε στην ιστορία όχι μόνο ως ένα… ικανό beach buggy όχημα, αλλά και ως ένα σύνηθες μεταφορικό μέσο για τους «ντόπιους» αγρότες και το γαλλικό στρατό.

Για το νέο E-Mehari, οι ιθύνοντες της Citroen δηλώνουν χαρακτηριστικά:

«Το E-Mehari υποδηλώνει τη δημιουργικότητα της Citroen αλλά και την ικανότητά της να ρισκάρει».

Προς το παρόν, οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας δεν έχουν προσδιορίσει τα επίπεδα τιμής του αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία στις αρχές της επόμενης άνοιξης αλλά και στις υπόλοιπες αγορές της γηραιάς ηπείρου, πριν το πέρας του 2016.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, το E-Mehari αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις μετακινήσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, για εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και για όλους όσοι επιθυμούν ένα «εναλλακτικό μεταφορικό μέσο μετακίνησης».

Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνει το E-Mehari δεν ξεπερνά τα 110 χλμ./ώρα και η αυτονομία του, τα 200 χλμ. Οι συσσωρευτές ενέργειας 30kWh μπορούν να φορτιστούν πλήρως από 8 έως 13 ώρες, ανάλογα με τη «δυναμική» του δικτύου με το οποίο είναι συνδεδεμένες.

Σχεδιαστικά, το ιδιότυπο αυτό μοντέλο της Citroen ξεχωρίζει για το αυξημένο ύψος από το έδαφος –κάτι που του επιτρέπει να κινηθεί ακόμα και σε εκτός δρόμου επιφάνειες- καθώς και για το… χαρούμενο και αδιάβροχο(!) εσωτερικό του, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα θαλάσσια σπορ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ