top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών η νέα Mercedes SLK

Το αυτοκίνητο που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία των roadsters ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη σ’ ένα εντελώς νέο μοντέλο, με αντίστοιχη κατασκευαστική φιλοσοφία αλλά και ακόμα πιο προηγμένες λύσεις στους επιμέρους τομείς.

Το αυτοκίνητο που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία των roadsters ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη σ’ ένα εντελώς νέο μοντέλο, με αντίστοιχη ωστόσο κατασκευαστική φιλοσοφία αλλά και ακόμα πιο προηγμένες λύσεις στους επιμέρους τομείς.
 
Η Mercedes SLK αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των ανοιχτών αυτοκινήτων με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, ήδη από το 2004, οπότε και πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο της στις επιμέρους αγορές. Στο ενδιάμεσο, ασφαλώς, οι ιθύνοντες της εταιρείας προέβησαν στην απαραίτητη -αισθητική και όχι μόνο- ανανέωση του 2θέσιου μοντέλου τους, ενώ σήμερα, προχωρούν ένα βήμα πιο μπροστά, παρουσιάζοντας την πλήρως ανανεωμένη εκδοχή του. Ασφαλώς, το όνομα δεν πρόκειται να αλλάξει, παρά το γεγονός αυτό, όμως, η σχεδιαστική ομάδα από τη Στουτγάρδη φαίνεται να επέλεξε νέες αισθητικές κατευθύνσεις, οι οποίες, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα πληροφορίες, θα είναι… δανεισμένες από την προκλητική SLS AMG. Έτσι, λοιπόν, το κυρίαρχο γνώρισμα στη νέα SLK, που αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο του 2011, θα είναι η συγκριτικά πιο «επίπεδη» διαμόρφωση του εμπρόσθιου μέρους, που πλέον έρχεται να αντικαταστήσει το έντονα κυρτό –αλά F1- ρύγχος του μοντέλου που διατίθεται στην αγορά μέχρι και αυτή τη στιγμή.
 
Από εκεί και πέρα, η νέα SLK αναμένεται να είναι πιο ελαφριά (από 90 έως και 100 κιλά) αλλά και πιο… πρακτική στην καθημερινή χρήση, καθώς οι ιθύνοντες της εταιρείας σχεδίασαν το νέο μοντέλο με τέτοιο τρόπο ώστε η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης να αυξηθεί (σ.σ.: οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η τελευταία θα ανέρχεται πλέον πολύ κοντά στα 320 λίτρα). Όπως διαφαίνεται και στις επίσημες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, η νέα SLK θα διαθέτει μεγαλύτερο σε μήκος εμπρόσθιο μέρος, αλλά και μια καμπίνα ελαφρώς μετατοπισμένη προς τα πίσω για ακόμα καλύτερη κατανομή των μαζών. Όπως σας είχαμε πληροφορήσει με σχετική μας αναφορά στο παρελθόν, η νέα SLK θα διαθέτει ως στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού της μία πρωτοποριακού τύπου οροφή, η οποία θα ονομάζεται Magic Sky Control και αποτελείται από ένα ειδικό κρύσταλλο-τζάμι στο άνω τμήμα της το οποίο αποτρέπει ή επιτρέπει, ανάλογα με τις επιθυμίες των επιβατών, την είσοδο του φωτός στην καμπίνα.
 
Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, η γερμανική εταιρεία δεν έχει προβεί σε κανενός είδους αποκαλύψεις. Ωστόσο, βέβαιο θεωρείται πως στη γκάμα των κινητήριων συνόλων της νέας SLK θα περιλαμβάνονται πολλά από τα ήδη γνωστά μηχανικά σύνολα της εταιρείας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η Mercedes θα… επιστρατεύσει από τα ράφια της τόσο τα γνωστά 4κύλινδρα και 6κύλινδρα σύνολα βενζίνης, όσο και τους ολοκαίνουργιους πετρελαιοκινητήρες της μάρκας. Δεν αποκλείεται ωστόσο η εταιρεία να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, λανσάροντας δύο twin turbo κινητήρες, στα 3,0 και 3,6 λίτρα, οι οποίοι θα αποδίδουν περί τους 300 και 470 ίππους αντίστοιχα. _X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ