top icon
Επικαιρότητα

PSA: Ηλεκτροκινητήρες για τα μοντέλα της Opel σε συνεργασία με την ιαπωνική Nedec Corp

Οι Γάλλοι διευρύνουν τις συνεργασίες τους με μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες. Έτσι, μετά τη συμφωνία με την Aisin, η Nidec Corp έρχεται να ενώσει τις δυνάμεις με την PSA στον τομέα της κατασκευής ηλεκτροκινητήρων.

Λίγα μόλις 24ώρα έχουν περάσει από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως το γκρουπ PSA ήρθε σε… συνεννόηση με την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής κιβωτίων Aisin προκειμένου η να κατασκευάζει εντός Γαλλίας τα γνωστά συστήματα μετάδοσης EAT6 και EAT8 της δεύτερης (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Σήμερα, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, στο κατασκευαστικό… παλμαρέ του ομίλου έρχεται να προστεθεί και η ιαπωνική Nedec Corp, η οποία θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στην PSA στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων. Και όχι μόνο, μιας και η συμφωνία των δύο μερών προβλέπει την επένδυση κεφαλαίων ύψους 200 εκ. ευρώ στην υφιστάμενη κατασκευαστική μονάδα των Γάλλων που βρίσκεται στην περιφέρεια Carrieres-sous-Poissy έξω από το Παρίσι, στην οποία θα κατασκευάζονται ηλεκτροκινητήρες της Nedec Corp οι οποίοι θα τοποθετούνται στα ZEV’s των Opel και Vauxhall.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό και τις ανακοινώσεις του Patrice Lucas, το όλο εγχείρημα θα «διεκπεραιωθεί» μέσω της κοινοπραξίας Nidec Leroy-Somer –την οποία ελέγχει από τον Φεβρουάριο του 2017 η ιαπωνική εταιρεία- με στόχο την κατασκευή από το 2022 και εξής 900.000 ηλεκτροκινητήρων σε ετήσια βάση._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ