top icon
Επικαιρότητα

Saab: Συμφωνία εξαγοράς από την Spyker

Ευτυχή κατάληξη είχαν οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Saab από την Spyker, καθώς επετεύχθη συμφωνία επί του θέματος.

Ευτυχή κατάληξη είχαν οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Saab από την Spyker, καθώς επετεύχθη συμφωνία επί του θέματος. To deal μεταξύ της General Motors και της Spyker για την εξαγορά της Saab περιλαμβάνει τίμημα 400 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία τα 74 θα είναι σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές.
 
Για να γίνει αυτό θα υπάρξει δανειοδότηση ύψους 564 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με εγγυήτρια την κυβέρνηση της Σουηδίας. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις περίπου εβδομάδες, ενώ η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα έχει την επωνυμία Saab Spyker Automobiles.
 
Στα πλαίσια της ευχάριστης αυτής είδησης ο αντιπρόεδρος της General Motors κ Τζον Σμιθ προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Η GM, η Spyker και η σουηδική κυβέρνηση δούλεψαν σκληρά και δημιουργικά για την επίτευξη αυτού της συμφωνίας που θα διασφαλίσει το μέλλον της Saab».
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ