top icon
Επικαιρότητα

Seat: ενισχύει την ένταξή της στην αγορά της Κίνας

H Seat ενισχύει τη στρατηγική ένταξης στην αγορά της Κίνας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της κινεζικής κυβέρνησης στην Ισπανία.

Αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης επισκέφτηκε την έδρα της Seat στο Martorell (Βαρκελώνη) και συναντήθηκε με τους εταίρους της κοινοπραξίας JAC VW (Seat, VW Group China and JAC). Την κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κυβερνήτη της επαρχίας Anhui Li Jinbin και τον δήμαρχο της Hefei Ling Yun Mayor, στην πρωτεύουσα της επαρχίας όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της JAC, φιλοξένησαν ο διευθύνων σύμβουλος του VW Group CEO Dr. Herbert Diess, ο πρόεδρος της Seat President Luca de Meo, o διευθύνων σύμβουλος του VW Group China CEO Dr. Stephan Wöllenstein και ο πρόεδρος της JAC An Jin. Oι εταίροι της JAC VW και η κοινοπραξία, η οποία ιδρύθηκε το 2017 και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία μπαταριών οχημάτων, υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει περαιτέρω πρόοδο για την ένταξη της SEAT στην Κίνα μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Η εν λόγω συμφωνία καθορίζει τη συνεργασία μεταξύ των εταίρων και τη στρατηγική για το μέλλον της

κοινοπραξίας. Επιπλέον, η JAC VW θα γίνει παγκοσμίως ένα ολοκληρωμένο μέλος του Ομίλου VW και θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο δίκτυο παραγωγής. Το νέο κέντρο R&D θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης λύσεων κινητικότητας και θα συμπεριλάβει μεταξύ άλλων, δυνατότητες για τη συνανάπτυξη μικρότερων ηλεκτρικών οχημάτων και εξαρτημάτων καθώς και διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τεχνολογίες για εφαρμογές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή και προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2021 στο Hefei. Η κινεζική κρατική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε περιοδεία στις μοναδικές εγκαταστάσεις του SEAT Design Centre στη Νότια Ευρώπη, οι οποίες αποτελούν μέρος του Τεχνικού Κέντρου, του τεχνολογικού πυρήνα της SEAT που απασχολεί περισσότερους από 1.000 μηχανικούς, καθιστώντας έτσι την εταιρεία τον κυριότερο βιομηχανικό επενδυτή R&D στην Ισπανία. Οι εκπρόσωποι της επαρχίας Anhui στην Ανατολική Κίνα με πληθυσμό 62 εκατομμυρίων κατοίκων, επισκέφθηκαν επίσης το εργοστάσιο στο Martorell, όπου συναρμολογούνται τα τρία πιο εμπορικά μοντέλα της SEAT τα Leon, Ibiza και Arona.

Το εργοστάσιο στο Martorell είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και αποδοτικά στην Ευρώπη και παράγει πάνω από 2.300 οχήματα κάθε μέρα, ένα κάθε 30 δευτερόλεπτα (παραγωγή 2018: 474.300 αυτοκίνητα), τα οποία διανέμονται σε 80 χώρες. Η επόμενη στάση τους ήταν το CARS, το κέντρο ιατρικής περίθαλψης και αποκατάστασης για τους εργαζομένους της SEAT, όπου ειδικοί σε τομείς όπως η τραυματολογία, η καρδιολογία και η γυναικολογία προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων υπηρεσιών. Δεδομένου ότι η πόλη της Βαρκελώνης είναι ένας κόμβος καινοτομίας και παγκόσμιας αναφοράς ως «έξυπνη» πόλη, μετά την επίσκεψη στη SEAT, η αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης του Anhui ταξίδεψε στο SEAT Metropolis: Lab, το εργαστήριο καινοτομίας της αυτοκινητοβιομηχανίας που ενσωματώνεται στο δίκτυο ψηφιακών εργαστηρίων του Ομίλου Volkswagen καθώς και στο Pier01 (Βαρκελώνη Tech City), την καρδιά του start-up οικοσυστήματος της Βαρκελώνης.

Τον περασμένο Ιούλιο η SEAT, η VW Group China και η JAC υπέγραψαν συμφωνία στο Βερολίνο, παρουσία της Γερμανικής Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Kινέζου Πρωθυπουργού Li Keqiang, με την οποία η SEAT έγινε εταίρος στην κοινοπραξία JAC VW που δημιουργήθηκε για την κατασκευή και διανομή ηλεκτρικών οχημάτων και αποτέλεσε την κύρια εμπορική μάρκα της VW στο συγκεκριμένο έργο. Από την ίδρυση της κοινοπραξίας το 2017, η SEAT συμβάλλει με την τεχνογνωσία της στους τομείς της σχεδίασης και R&D. Η συμμετοχή της SEAT στην κοινοπραξία εγκρίθηκε με την υπογραφή νέας συμφωνίας το Νοέμβριο στη Μαδρίτη, η οποία αφορά την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και τη δημιουργία ενός νέου κέντρου R&D στην πόλη Hefei. Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ομάδας VW Dr. Herbert Diess, τον Πρόεδρο της JAC An Jin και τον Πρόεδρο της SEAT Luca de Meo, παρουσία του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping και του Ισπανικού Πρωθυπουργού Pedro Sánchez._Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ