top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη η έκδοση RS του Audi Q8 Concept

Ένα αυτοκίνητο που «βλέπει» στα μάτια τις BMW X6M και Mercedes GLE 63 Coupe.

Η νέα πρωτότυπη πρόταση της Audi στο ανώτερο σκαλοπάτι των πολυτελών SUV που θα δούμε στη Γενεύη, θα βασίζεται στο Q8 Concept, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Ντιτρόιτ τον περασμένο μήνα. Σε αντίθεση με το τελευταίο, η έκδοση RS δεν θα είναι υβριδική καθώς κάτω από το καπό θα φιλοξενείται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο twin-turbo V8 κινητήρας των 4,0 λίτρων της Audi, ο οποίος θα αποδίδει ισχύ άνω των 600 ίππων. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του S8 Plus. Ο κορυφαίος V8 των Γερμανών θα συνεργάζεται μ’ ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων σε συνδυασμό με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης της Audi με διαφορικό τύπου Torsen και σύστημα torque vectoring, που παρέχει τη δυνατότητα κατανομής της ροπής ανάμεσα στους τροχούς του πίσω άξονα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της Audi, το RS Q8 θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 5 δλ. εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα που θα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά, οι άνθρωποι της Audi αναμένεται να προσχωρήσουν στις απαραίτητες «τονωτικές» ενέσεις, μιας και η έκδοση RS αναμένεται να διαθέτει πιο σπορτίφ παρουσιαστικό σε σχέση με το «απλό» Q8 Concept. Και στην προκειμένη περίπτωση, το «παρών» θα δίνουν οι θηριώδεις τροχοί των 23 ιντσών, οι οποίοι θα συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 305/35. Σε ότι αφορά στη δομή του αμαξώματος των 5+ μ., η Audi αναμένεται να «επενδύσει» για μια ακόμα φορά στο δάπεδο MLB._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ