top icon
Επικαιρότητα

Στο φως τα νέα Subaru Impreza Sedan & Hatchback

Τα αμερικάνικων προδιαγραφών νέα Impreza και όχι τις πρωτότυπες εκδοχές τους παρουσίασε η Subaru στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης.

Τα νέα Impreza είναι τα πρώτα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας τα οποία βασίζονται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η οποία επισήμως φέρει την ονομασία Subaru Global Platform. Σύμφωνα με του Ιάπωνες, πρόκειται για τον τρίτο πυλώνα της μάρκας, δίπλα ακριβώς από τους κινητήρες μπόξερ και την καταξιωμένη στο είδος της τετρακίνηση, Symmetrical All-Wheel Drive.

Οι Ιάπωνες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως, το νέο αυτό δάπεδο εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα παθητικής ασφάλειας, τα οποία θα είναι βελτιωμένα κατά 40% στα νέα Impreza –σεντάν και χάτσμπακ. Την ίδια στιγμή, η εν λόγω πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει ακόμα καλύτερη οδηγική αίσθηση, ενώ επιπρόσθετα, η ευέλικτη δομή της επιτρέπει την υιοθέτηση και υβριδικών συστημάτων κίνησης, πέραν των συμβατικών κινητήριων μονάδων της μάρκας.

Τα νέα μοντέλα της εταιρείας που θα βασιστούν στην Subaru Global Platform θα απολαμβάνουν όχι μόνο υψηλότερη ακαμψία, κατά 70% έως και 100%, σε σχέση με εκείνη των σημερινών μοντέλων, αλλά και χαμηλότερο, κατά 5 χλστ., κέντρο βάρους. Βελτιώσεις παρατηρούνται τόσο στην ποιότητα κύλισης και στα επίπεδα άνεσης, όσο και στις κλίσεις του αμαξώματος, οι οποίες παρουσιάζουν μείωση, σύμφωνα με τους Ιάπωνες, της τάξης του 50%.

Από πλευράς διαστάσεων, τα νέα Impreza ξεχωρίζουν χάρη στο μεγαλύτερο κατά 25 χλστ. μεταξόνιό τους, ενώ διευρυμένα, κατά 41 και 38 χλστ., είναι επίσης τόσο το μήκος όσο και το πλάτος τους, αντίστοιχα. Σε αντίθεση, το ύψος των δύο αμαξωμάτων είναι μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν κατά 10 χλστ.

Στα αμερικανικών προδιαγραφών νέα Impreza κάτω από το καπό συναντάμε την ανανεωμένη εκδοχή του 2λιτρου και ατμοσφαιρικού μπόξερ κινητήρα της Subaru (σ.σ.: οι Ιάπωνες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως πάνω από το 80% των μερών του είναι νέα), ο οποίος αποδίδει πλέον 152 ίππους διαθέτοντας σύστημα άμεσου ψεκασμού. Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα συνεργάζεται με το γνωστό και ανανεωμένο στα σημεία CVT Lineatronic κιβώτιο της μάρκας (σ.σ.: συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων), το οποίο διαθέτει επιπρόσθετα 7 προεπιλεγμένες σχέσεις._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ