top icon
Επικαιρότητα

Στο «φως» το ηλεκτρικό Seat e-Mii

Η Seat μπαίνει στο χορό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το μικρότερο μέλος της οικογένειάς της.

Η συγκεκριμένη πρωτότυπη έκδοση του ισπανικού «μικρού» που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βαρκελώνη στην έκθεση Mobile World Congress, κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με ροπή 210 Nm και ονομαστική απόδοση 81 ίππων. Φυσικά, η κίνηση εξακολουθεί να «περνά» στους εμπρός τροχούς, με τον ηλεκτροκινητήρα να συνεργάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου 18,7 kWh. Το όλο «πακέτο» εξασφαλίζει στο e-Mii αυτονομία κίνησης της τάξης των 160 χλμ. και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 11,3 δλ. Τέλος, η τελική ταχύτητα του πρωτοτύπου δεν υπερβαίνει τα 130 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τη Seat, η πλήρης φόρτιση των μπαταριών μέσω οικιακού δικτύου ολοκληρώνεται σε 9 ώρες, ενώ με τη χρήση ταχυφορτισή, οι συσσωρευτές «γεμίζουν» έως και το 80% της χωρητικότητας τους σε χρόνο μόλις 30 λεπτών.

Προς το παρόν, οι Ισπανοί δεν αποκαλύπτουν αν το ηλεκτρικό Mii πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής. Έως τότε, 10 αντίτυπα του μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιήσουν μια σειρά δοκιμών στην πόλη της Βαρκελώνης συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα και μετρήσεις._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ