top icon
Επικαιρότητα

Στο Ντιτρόιτ το πρωτότυπο του νέου Audi Q8

Η Audi μας δίνει μια πρώτη γεύση του νέου Q8, της ναυαρχίδας των SUV μοντέλων της, που θα παρουσιαστεί, υπό τη μορφή πρωτοτύπου, στο Ντιτρόιτ τον επόμενο κιόλας μήνα.

Η γερμανική εταιρεία μας προϊδέασε σήμερα για το κορυφαίο της SUV, που θα δούμε στην τελική του μορφή στα τέλη του 2017. Το νέο Q8, το οποίο θα χρησιμοποιεί το δάπεδο αλλά και πολλά από τα επιμέρους μηχανικά μέρη του Q7, αποτελεί την απάντηση των τεμνόμενων κύκλων του Ingolstadt απέναντι στην BMW X6, αλλά και την ομοεθνή επίσης, GLE της Mercedes. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο Q8 θα χρησιμοποιεί τους V6 και V8 κινητήρες ντίζελ και βενζίνης του Q7 αλλά και ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αμέσως μετά θα… δωριστεί και στην ομόσταυλη Porsche προκειμένου να φιλοξενηθεί στην επόμενη γενιά της δημοφιλούς στην κατηγορία της, Cayenne.

Σχεδιαστικά, το νέο Q8, το οποίο θα διατίθεται σε 4θεσια διάταξη στο εσωτερικό του, θα διαθέτει ένα 5θυρο περιτύλιγμα, με χυτή πίσω ουρά, τονισμένους θόλους αλλά και φαρδιά πίσω κολώνα. Όπως ακριβώς συνέβαινε και με το πρωτότυπο Ur-Quattro της δεκαετίας του ’80. Το μήκος του θα κυμαίνεται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οριακά πάνω από τα 5 μ. και το πλάτος του λίγο χαμηλότερα από τα 2 μ.

Περισσότερα, σε λίγες μέρες από σήμερα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ