top icon
Επικαιρότητα

Στο Τόκιο το νέο τετράτροχο concept της Yamaha!

Το «πάντρεμα» ανάμεσα σε 2 και 4 τροχούς γίνεται πλέον… συνήθεια, με την Yamaha να ακολουθεί στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκυο το δρόμο που χάραξε η KTM με το X-Bow και πρόσφατα η Honda με το Project 2&4.

Η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια όχι και τόσο αποκαλυπτική teaser φωτογραφία του νέου τετράτροχου πρωτοτύπου που θα «φέρει» μαζί της στις 28 Οκτωβρίου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκυο. Πρόκειται για ένα μικρό σπορ κουπέ αυτοκίνητο, όπως αμυδρά μπορεί κανείς να διακρίνει στη «σκοτεινή» φωτογραφία που σας παραθέτουμε, με κυρτή οροφή και τονισμένο πίσω μέρος και φτερά. Προς το παρόν, το πολύ ενδιαφέρον αυτό πρωτότυπο φέρει την κωδική ονομασία 4Wheeler. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, πάντως, άγνωστες παραμένουν οι ουσιώδεις τεχνικές περγαμηνές που έχουν να κάνουν με τις διαστάσεις, τον κινητήρα αλλά και το σύστημα μετάδοσης.

Ο βρετανικός αυτοκινητικός τύπος μεταδίδει πως το νέο αυτό πρωτότυπο είναι πολύ πιθανό να φέρει τη σφραγίδα του Gordon Murray, ο οποίος σχεδίασε για λογαριασμό της Yamaha το 2003 το πρωτότυπο Motiv, ένα 2θεσιο ιαπωνικό city car στα πρώτυπα του Smart fortwo.

Όσον αφορά στο νέο concept car που με ανυπομονησία περιμένουμε να αποκαλυφθεί σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα, το πιο πιθανό σενάριο για την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών, που για μια ακόμα φορά… γλυκοκοιτά τον κόσμο των 4 τροχών έχοντας στο παρελθόν μπόλικη εμπειρία από τη συμμετοχή της στην εξέλιξη κινητήρων για λογαριασμό της Volvo, της Ford και της Toyota (με την τελευταία μάλιστα να αποτελεί βασικό της συνεργάτη), είναι να δούμε κάτω από το εμπρός καπό ένα υβριδικό σύστημα κίνησης.

Θυμίζουμε πως πριν το 2013 και την πρεμιέρα του πρωτοτύπου Motiv, η Yamaha είχε παρουσιάσει το 1992 ένα ακόμα τετράτροχο πρωτότυπο, το ΟΧ99-11, το οποίο ουδέποτε πήρε το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ