top icon
Επικαιρότητα

Σύσκεψη για την Οδική Ασφάλεια

«Τα ατυχήματα δεν οφείλονται στην τύχη αλλά στην κακή οδήγηση. Οφείλονται πρωτίστως στα ανθρώπινα λάθη. Τελείωσαν όμως τα ψέματα. Όποιοι οδηγοί θα συμπεριφέρονται αντικοινωνικά, όποιοι οδηγούν επικίνδυνα, θα υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες απ’την πολιτεία. Και σας βεβαιώ, το τίμημα αυτό θα είναι πολύ υψηλό». Οι δηλώσεις αυτές ανήκουν στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη και έγιναν μετά το τέλος σύσκεψης στο Υπουργείο για την Οδική Ασφάλεια.

«H οδική ασφάλεια είναι τομέας πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση. Γιατί αφορά ζωές. Τις ζωές των παιδιών μας. Γι' αυτό σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για την οδική ασφάλεια, χωρίς αποσπασματικές ρυθμίσεις, χωρίς πρόσκαιρους και επιπόλαιους ελέγχους. Αντίθετα, με συγκεκριμένα μέτρα, με σαφείς στόχους, με συντονισμό δράσεων και ασφαλώς με συστηματικούς ελέγχους, εκπονούμε το στρατηγικό σχέδιο της πενταετίας με στόχο την μείωση των ατυχημάτων για το 2010 σε 50%, σε σχέση με το 2000» συμπλήρωσε ο κος Λιάπης.

Στη σύσκεψη για την Οδική Ασφάλεια συμμετείχαν εκτός του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών ο υφυπουργός Αν. Νεράντζης, ο ΓΓ του ΥΜΕ Ι. Γκόλιας οι καθηγητές του ΕΜΠ κκ Κανελαϊδης και Φραντζεσκάκης, οι εκπρόσωποι οργανώσεων για την οδική ασφάλεια (ΕΛΠΑ κ. Δεσποτόπουλος, «ΠΕΖΗ» κ. Σκλαβούνος, «ΕΥΘΥΤΑ» κ. Θεοδώρου, «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» κα Ι. Κυριαζή), ο οδηγός αγώνων Αν. Μαρκουίζος –«Ιαβέρης», ο εκπρόσωπος της ΜΟΤΟΕ Θ. Γαζούλης, ο δημοσιογράφος Κ. Καββαθάς και ο βουλευτής -δημοσιογράφος Αρ. Σταθάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ